Prăjitură cu nucă și cafea. O faci rapid, doar cu ingredientele pe care le ai deja în casă

Prăjitura cu nucă și cafea se face imediat, din doar câteva ingrediente, pe care cu siguranță le aveți deja în casă. Este aromată, puțin crocantă și extrem de gustoasă.

Persoanele care adoră cafeaua se vor îndrăgosti iremediabil de prăjitura cu nucă și cafea. Avantajul este că nu trebuie să stați prea mult în bucătărie, pentru a prepara acest desert.

Prăjitura cu nucă și cafea, aromată și foarte ușor de preparat

Dacă vreți să gustați ceva dulce dimineața, atunci când vă savurați cafeaua, cea mai bună variantă este o prăjitură cremoasă, ușor crocantă și cu o aromă senzațională de cafea.

Partea bună este că acest desert se prepară rapid. În mai puțin de o oră, veți pune pe masă o prăjitură delicioasă. Este o opțiune perfectă și atunci când vă treziți că aveți musafiri pe nepusă masă.

Pentru prăjitura cu nucă și cafea trebuie să preparați doar un blat și o cremă și gata, desertul poate fi savurat.

Iată ce vă trebuie pentru această prăjitură:

Ingrediente pentru blat:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

  • 6 albușuri
  • un vârf de cuțit de sare
  • 200 g nucă tocată (să fie mai mare, nu tocată fin)
  • 5 linguri făină
  • 200 g zahăr

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 g unt (acesta trebuie să fie cât mai gras)
  • o lingură cacao neagră
  • două linguri de ness
  • 3 linguri apă fierbinte
  • 6 gălbenușuri
  • 6 linguri lapte
  • 230 g zahăr
  • 4 linguri lapte praf

Ingrediente pentru ornat:

  • nuci prăjite
  • nuci caramelizate
  • ciocolată

Cum se prepară prăjitura cu nucă și cafea

Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bateți spumă cât mai tare, cu un praf de sare. Începeți să adăugați zahărul, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare în spumă.

La final, trebuie să obțineți o spumă lucioasă, care să nu curgă, atunci când întoarceți castronul invers. Adăugați și nuca, dar și făina și omogenizați ușor toate ingredientele.

Nu veți avea nevoie de praf de copt, pentru că prăjitura va crește, datorită spumei de albușuri.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați compoziția de blat și băgați-o în cuptorul preîncălzit. Va fi gata în aproximativ 25 de minute.

Înainte de a o scoate din cuptor, faceți testul cu scobitoarea. Blatul trebuie lăsat să se răcească. Între timp, apucați-vă de pregătit crema. Într-un bol mai adânc, puneți gălbenușurile, zahărul și laptele. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Crema se va prepara la bain-marie. Trebuie să amestecați în permanență cu un tel în compoziție, până veți obține o cremă groasă, iar zahărul va fi diluat.

Nessul și cacaoa le amestecați separat cu apa fierbinte și răcită. După aceea, le adăugați peste cremă și omogenizați toate ingredientele.

Untul îl mixați, până devine spumă și apoi îl încorporați în crema de cafea, când aceasta este rece.

Acum adăugați și laptele praf.

Când blatul este rece, îl puneți pe un platou și deasupra întindeți crema. Ornați prăjitura în funcție de preferințe, dar vă spunem că merge de minune cu nuci caramelizate. Acestea se fac foarte repede. Puneți câteva linguri de zahăr într-o crăticioară și lăsați-l să se caramelizeze. Aveți grijă să nu-l ardeți. Puneți câteva nuci în caramelul fierbinte și amestecați.

Răsturnați nucile pe o farfurie și lăsați-le să se răcească. Apoi rupeți bucățele din ele și puneți-le peste prăjitură.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies