Daca iti place dulceata de nuci verzi, reteta asta va fi cu siguranta pe placul tau.
Ingrediente
BLAT
4 oua
un praf de sare
4 linguri de zahar
2 linguri ulei
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
nuci verzi din dulceata
CREMA
1 plic Creme Ole de ciocolata
esenta de visine
200 ml lapte
200 ml frisca
GLAZURA
200 ml frisca batuta
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu o spatula. Punem compozitia in tava(20x30)cu hartie de copt, punem nucile si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit 35-40 min. Se scoate, se rastoarna pe platou cu nucile in sus si se lasa la racit.
Crema: Punem intr-un vas inalt laptele, frisca si putina estenta de visine, punem crema din plic si mixam.
Asamblare: Peste blat punem crema, iar deasupra frisca batuta.
Sursa: Bucataras.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro