Prajitura rapida cu pere este un deliciu de sezon. Desertul se face rapid si este accesibil oricarui buzunar.
Ingrediente
3 oua
1 praf de sare
10 linguri zahar
8 linguri ulei
12 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
Umplutura
3 pere coapte
200 gr branza simpla de vaci
1 ou
2 linguri zahar
2 linguri gris
Mod de preparare
Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm (sau 20/30cm) cu hartie de copt.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Batem usor ouale cu praful de sare cu ajutorul unui tel.
Turnam 3/4 din compozitie in tava. Punem crema de branza din loc in loc, apoi punem feliutele de pere iar deasupra turnam restul de compozitie.
Dam tava la cuptor si coacem prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand e bine rumenita si trece testul scobitorii.
O lasam la racit pe un gratar apoi o putem portiona dupa preferinta. Este o prajitura simpla, delicioasa…merge de minune alaturi de o cana de cafea, lapte…sau chiar iaurt pentru cei mici.