Prajitura cu portocale. Simplu de facut si absolut delicioasa, mai ales in sezonul rece

Prajitura cu portocale. Simplu de facut si absolut delicioasa, mai ales in sezonul rece
Prajitura cu portocale. Simplu de facut si absolut delicioasa, mai ales in sezonul rece

Cea care nu va da niciodata gres si nu doar ca te va binedispune, ci iti va incanta si prietenele, este prajitura cu portocale, care poate fi degustata impreuna cu o cana aburinda de ceai, cafea sau ciocolata calda.

Ingrediente de care ai nevoie:

- 150 g de unt;- 3/4 cana de pudra de cacao;

- 3 lingurite de suc de portocale;- o cana si jumatate de zahar;

- jumatate de cana de pulpa de portocale;

- 2 lingurite de esenta de vanilie;- o cana de faina;

- o lingurita de praf de copt;

- un varf de lingurita de sare;

- 2 cani de fulgi de ciocolata neagra;

- jumatate de cana de smantana;

- o

lingurita de coaja rasa de portocale.

Cum se prepara:


Aceasta prajitura cu portocale este asemanatoare cu o negresa, pe care poate ai mai pregatit-o pana acum celor dragi. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-un bol termorezistent de dimensiuni mari, topeste untul la cuptorul cu microunde. Apoi, in acelasi recipient, adauga pudra de cacao si sucul de portocale. Amesteca bine si adauga apoi zaharul, pulpa de la portocale si esenta de vanilie.
Continua sa amesteci bine ingredientele. Presara faina, putin cate putin, si bate foarte usor compozitia cu ajutorul unui tel sau a mixerului dat pe o treapta joasa de putere.

Intr-o tava unsa cu putin ulei sau unt, toarna compozitia si da prajitura la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, pana cand aceasta capata o nuanta lucioasa la suprafata. Odata ce s-a copt, lasa prajitura cu portocale sa se raceasca.
Intr-un alt recipient termorezistent pune fulgii de ciocolata neagra, smantana si coaja rasa de portocale. Introdu recipientul in cuptorul cu microunde pentru un minut, pe o treapta ridicata de putere, pana cand fulgii de ciocolata se topesc complet.

Scoate recipientul si amesteca bine ingredientele, pana cand obtii o crema lipicioasa si omogena. Acesta este un mod rapid si practic de a obtine un ganache de ciocolata pe care va trebui sa il intinzi pe toata suprafata prajiturii cu portocale, cat timp amestecul este inca fierbinte.
Peste acesta presara putina coaja rasa de portocale si da prajitura la frigider pentru 30-40 de minute, inainte de a o consuma.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Sursa



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies