Prunele sunt foarte bune, mai ales daca le pui intr-o prajitura de ciocolata. Incearca si tu aceasta reteta usoara si fa-ti familia fericita.
Ingrediente
100 g merisoare inmuiate in 50 ml de rom
500 g prune
60g nuci
2 smochine (optional)
2 curmale (optional)
2 linguri de miere
75 g unt moale
100 g zahar
1 ou
175 g de faina
Mod de preparare
1. Inmuiati merisoarele in rom aproximativ 30 de minute.
2. Tapetati cu hartie de copt o forma de cozonac in care turnati cele 2 linguri de miere, avand grija sa o intindeti pe toata suprafata.
3. Desfaceti prunele in doua si asezati in tava jumatatile cu coaja in jos.
4. Intr-un blender amestecati 75 g faina cu 100 g zahar, apoi adaugati 4 prune, 2 smochine, 2 curmale, 1 ou, un zahar vanilat si putina esenta de vanilie.
5. Aceasta pasta o puneti intr-un vas si adaugati 175 g de faina, 60 g de nuci si merisoarele cu rom. Amestecati bine si turnati compozitia peste stratul de prune. Nivelati.
6. Se coace la 180 de grade Celsius- cuptor preincalzit, timp de 40-45 de minute. Faceti testul scobiturii si daca mai este nevoie o lasati.
7. Mai lasati-o 10 minute afara, apoi o rasturnati pe un platou.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro