Prăjitura cu prune este perfectă în acest sezon. Puteți face rețeta clasică sau puteți opta pentru foietajul din comerț. Dacă alegeți a doua variantă, veți obține imediat un ștrudel aromat.
Prunele se numără printre fructele vedetă ale toamnei, așa că trebuie neapărat să profitați de gustul și de aroma lor, pentru a face acasă o prăjitură cu prune. Aveți la dispoziție mai multe rețete, în funcție de ceea ce vă doriți să obțineți.
Prăjitura cu prune, desertul ideal de toamnă
Avantajul unei prăjituri cu prune este acela că puteți jongla cu rețetele. Astfel, puteți face o prăjitură clasică, cu blat și prune deasupra, sau puteți face un ștrudel delicios, care va fi gata într-o jumătate de oră.
Iată ce trebuie să cumpărați, dacă vreți să preparați pandișpanul cu prune:
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de făină
- 6 linguri de ulei
- câteva prune
- un zahăr vanilat
- un praf de copt
Mod de preparare:
Mai întâi spălați prunele și scoateți-le sâmburii. Dacă sunt prune mici, este ideal să le tăiați fix pe jumătate. Dacă sunt mai mari, tăiați-le în sferturi.
Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cât mai tare, împreună cu zahărul. Gălbenușurile se amestecă perfect cu uleiul, până obțineți o pastă cremoasă. Adăugați gălbenușurile peste spuma de albușuri și amestecați bine.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Zahărul vanilat se adaugă ultimul. Puneți toată compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelați bine. Băgați la cuptorul preîncălzit și lăsați câteva minute. După aceea, scoateți tava și puneți bucățile de prune deasupra prăjiturii.
O puteți servi și cu zahăr pudră deasupra.
Cea mai simplă rețetă de ștrudel cu prune
Dacă vă plac prunele, dar nu vreți o prăjitură clasică, atunci faceți un ștrudel cu aceste fructe. Puteți cumpăra foietajul din comerț și astfel desertul va fi gata în doar 30 de minute.
Ingrediente:
- un pachet de foi de plăcintă din comerț
- un kg de prune
- 200-250 g zahăr
- o lingură de scorțișoară măcinată
- 2-3 linguri de pesmet
- 100 g unt cu 82% grăsime
- un ou
Mod de preparare:
Spălați prunele și scoateți sâmburii. După aceea, presărați zahăr peste ele și lăsați-le așa măcar o oră. Înainte de a le folosi pentru ștrudel, trebuie să scurgeți zeama de la prune. Apoi adăugați pesmetul și scorțișoara și amestecați bine.
Desfaceți foietajul și ungeți fiecare foaie cu unt. Puneți 4 astfel de foi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, adăugați o parte din prune, în funcție de câte ștrudele vreți să faceți, după care rulați foarte bine foile. În mod normal, dintr-un pachet de foi de plăcinte, ar trebui să vă iasă 3 ștrudele, deci împărțiți prunele în 3 părți egale.
Când ați rulat toate ștrudelele, ungeți-le pe deasupra cu oul bătut și băgați tava la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35 de minute.
După ce sunt gata, puteți presăra deasupra zahăr pudră, înainte de a le servi.