Aceasta prajitura este racoroasa, numai buna pentru aceasta vara calda!
Ingrediente
pentru blat:
7 oua
1 cana zahar
1 cana faina
2 linguri cacao
1 praf copt
700 gr visine
4 linguri zahar ptr visine
pentru sirop:
150 ml apa
2 plicuri capuccino cu ciocolata
pentru crema:
500 ml frisca lichida
300 gr ciocolata neagra
1 plic gelatina
pentru jeleu:
zeama de la visine
1 plic gelatina(8 gr)
Mod de preparare
Batem ouale cu zaharul pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina, zaharul si praful de copt si cacao si omogenizam. Visinile fara smburi se pun cu cateva ore inainte impreuna cu cele 4 linguri de zahar pana isi lasa toata zeama.
Scurgem visinele si dam zeama deoparte.
Dam la cuptor la foc mic. Taiem partea de deasupra a blatului ca sa ramana drept si punem in jurul lui forma de prajituri detasabila. Insiropam.
Punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele intr-un vas si punem pe foc mestecand continuu pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca apoi adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam bine ca sa se repartizeze uniform in compozitie. Turnam peste blat crema de ciocolata si dam la frigider.
Adaugam celalalt plic de gelatina in zeama de la visine si dupa ce crema de ciocolata s-a intarit turnam deasupra jeleul. Dam la frigider sa se intareasca.
Indepartam cu grija forma si taiem cuburi prajitura.
Sursa: Caietulcuretete.com
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro