Prăjitura cu vișine și iaurt este un desert senzațional! Iată cum puteți prepara această prăjitură, dar și ce ingrediente trebuie să aveți la îndemână.
Prăjiturile cu fructe sunt răcoritoare, nu foarte dulci și în plus, se prepară imediat. Cele cu vișine sunt, de departe, cele mai apreciate. Dacă puneți și iaurt în compoziție, veți obține o prăjitură perfectă.
Prăjitura cu vișine și iaurt, o minunăție de desert
Chiar dacă nu este vară și vișinele nu se găsesc în stare naturală, asta nu înseamnă că nu puteți să faceți o prăjitură senzațională din aceste fructe.
Puteți folosi vișine congelate sau vișine din compot. Prăjitura va fi la fel de gustoasă și de răcoritoare. Astăzi vă propunem să încercați prăjitura cu vișine și iaurt: pufoasă, datorită iaurtului, aromată, dulce-acrișoară și gata în mai puțin de o oră!
Ce vă puteți dori mai mult de la un desert? Bineînțeles că în locul vișinelor puteți folosi orice alte fructe, cum ar fi cireșe, afine, căpșuni, zmeură, fructe de pădure, struguri, prune sau mandarine, că tot este sezonul acestora.
Noi vă recomandăm totuși să alegeți vișinele, pentru că se potrivesc cel mai bine în această prăjitură.
Ingrediente pentru prăjitura cu vișine și iaurt:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 160 g făină
- 5 ouă
- 140 g zahăr
- 80 g unt topit și răcit
- 120 g iaurt cu 10% grăsime (de preferat ar fi să folosiți iaurt grecesc)
- un praf de sare
- esență de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie
- 500 g de vișine fără sâmburi
Cum se prepară prăjitura cu vișine și iaurt
Dacă folosiți vișine congelate, lăsați-le să se dezghețe, iar apoi trebuie scurse cât mai bine. Cele din compot de asemenea trebuie lăsate la scurs.
Apoi le scoateți sâmburii, dacă au, dar ideal ar fi să cumpărați vișine fără sâmburi, pentru că sunt mult mai practice și veți economisi și timp.
Cât timp vișinele se scurg, apucați-vă de preparat blatul prăjiturii.
Pentru asta, separați albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri puneți un praf de sare și bateți-le spumă cât mai tare. Adăugați apoi zahărul, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.Trebuie să obțineți o spumă ca de bezea, care să nu curgă, dacă întoarceți vasul invers. Acest procedeu este foarte important. Cu cât albușurile sunt bătute mai tare, cu atât prăjitura va crește mai frumos, chiar și fără praf de copt.
Separat, amestecați gălbenușurile cu iaurtul, puneți și coaja rasă de lămâie, dar și esența de vanilie și încorporați foarte bine aceste ingrediente.
După aceea, adăugați untul, care trebuie topit și răcit înainte. Amestecați din nou, chiar și cu mixerul, dacă vă este mai ușor. Apoi începeți să puneți făina, puțin câte puțin, în timp ce amestecați energic. La final, încorporați și spuma de albușuri și amestecați ușor, cu o spatulă.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați compoziția, așezați vișinele scurse foarte bine și băgați în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute.
Pentru ca prăjitura să aibă un aspect și mai plăcut, atunci când puneți vișinele, aveți grijă să împingeți fructele și spre fundul tăvii, să nu rămână doar la suprafață.
Înainte de a scoate prăjitura din cuptor, faceți testul cu scobitoarea. Apoi lăsați-o să se răcească și o puteți porționa. Dacă vreți, o puteți pudra și cu zahăr.