Prăjitura ”cuburi de gheață” este un desert răcoritor, ușor de preparat, dar care, cu siguranță, va fi pe placul tuturor. Această rețetă inedită poate fi făcută oricând, pentru că nu aveți nevoie de prea multe ingrediente.
Așa cum îi spune și numele, prăjitura ”cuburi de gheață” este o prăjitură răcoritoare, cu un blat aromat, o cremă fină și foarte gustoasă și cu un decor din ciocolată. Așa cum observați, are ingredientele necesare pentru a satisface toate gusturile.
Prăjitura ”cuburi de gheață”, un desert inedit
Dacă vreți să preparați o prăjitură de casă, dar v-ați săturat de rețetele clasice, noi vă sărim în ajutor cu un desert inedit, de care puțină lume a auzit.
Este vorba despre prăjitura ”cuburi de gheață”, care se prepară imediat și nu aveți cum să dați greș, chiar dacă sunteți la început în arta deserturilor.
Această prăjitură are de toate: blat de cacao, cremă de caramel și glazură de ciocolată și frișcă. Este imposibil să nu o adorați.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă
- 120 gr zahăr
- un plic de praf de copt
- 50 gr cacao
- 80 gr făină
Ingrediente pentru sirop:
- 150 ml apă
- 3 linguri de zahăr
- esență de vanilie
- esență de rom
Ingrediente pentru cremă:
- 100 gr budincă de caramel
- 6 linguri de zahăr
- 800 ml lapte
- 220 gr margarină
Ingrediente pentru decor:
- 300 ml frișcă lichidă
- 40 gr ciocolată
Cum se prepară prăjitura ”cuburi de gheață”
Albușurile se bat spumă cât mai tare, cu un praf de sare. După ce și-au dublat volumul, începeți să adăugați zahărul, puțin câte puțin, în timp ce continuați să mixați. Trebuie să obțineți o spumă ca de bezea, lucioasă și tare.
Apoi adăugați gălbenușurile, unul câte unul, în timp ce amestecați. Puneți și cacaoa și omogenizați. Făina trebuie amestecată cu praful de copt, iar apoi se pune treptat în spuma de albușuri. Amestecați ușor, de jos în sus, până când obțineți o compoziție omogenă.
Blatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ o jumătate de oră.
Fierbeți apa cu zahărul, până când se va topi tot zahărul, iar apoi adăugați esența de vanilie și esența de rom și lăsați siropul să se răcească.
Budinca de caramel se prepară conform instrucțiunilor de pe plic și atunci când s-a răcit, adăugați în ea margarina mixată în prealabil cu 5 linguri de zahăr. Amestecați foarte bine în budincă.
După ce blatul s-a răcit, îl însiropați și adăugați crema de caramel. Lăsați prăjitura la rece măcar două ore, dacă nu aveți cum să o lăsați peste noapte. Frișca se bate bine și se adaugă peste crema de caramel. Prăjitura se decorează cu ciocolată rasă.