Prajitura de branza cu stafide fara aluat! Are un gust unic!

Prajitura de branza cu stafide fara aluat! Are un gust unic!

Aceasta prajitura are o textura pufoasa si combina doua gusturi diferite, dar delicioase.

 

Ingrediente
500 g branza de vaci
4 oua
200 g smantana
100 g unt topit
100 g zahar
4 linguri de faina
100 g de stafide
1 sticluta de esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Se spala stafidele si se pun la inmuiat 10-15 minute in apa calduta cat sa le acopere. Inainte sa le adaugam in compozitie, se scurg foarte bine de apa.
Se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, smantana, untul topit si zaharul.
Adaugam faina, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si stafidele si omogenizam.
Batem albusurile spuma tare, pana nu mai cad de pe teluri si le incorporam cu miscari usoare, de jos in sus in compozitia de pasca.
Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia in forma si o nivelam.
Coacem pasca in cuptorul incins la 170 de grade timp de 65-70 de minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos.
Va fi foarte fragila, asa ca e bine sa o lasam sa se raceasca in tava si abia apoi sa o scoatem pe un platou.
Sursa, sursa foto: BucateAromate

Ingrediente

500 g branza de vaci
4 oua
200 g smantana
100 g unt topit
100 g zahar
4 linguri de faina
100 g de stafide
1 sticluta de esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
zahar pudra pentru ornat 

Mod de preparare

Se spala stafidele si se pun la inmuiat 10-15 minute in apa calduta cat sa le acopere.

Inainte sa le adaugam in compozitie, se scurg foarte bine de apa.

Se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, smantana, untul topit si zaharul.

Adaugam faina, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si stafidele si omogenizam.

Batem albusurile spuma tare, pana nu mai cad de pe teluri si le incorporam cu miscari usoare, de jos in sus in compozitia de pasca.

Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia in forma si o nivelam.

Coacem pasca in cuptorul incins la 170 de grade timp de 65-70 de minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos.Va fi foarte fragila, asa ca e bine sa o lasam sa se raceasca in tava si abia apoi sa o scoatem pe un platou.

Sursa, sursa foto: BucateAromate

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor