Daca ti-e pofta de gustul copilariei, iti recomandam o delicioasa prajitura cu bulion.
Ingrediente pentru 4 foi: (tava 26/36)
-1 ou
-10 linguri zahar
-15 linguri ulei
-15 linguri suc de rosii
-1 lingurita praf de copt
-600 g faina
Crema:
-1 l lapte
-300 g zahar
-200 g gris
-coaja rasa de la o jumatate de lamaie
-zeama
de la o jumatate de lamaie
-300 g unt
+
-1 borcan gem de prune
Intr-un bol incapator se pune oul, zaharul si uleiul si se amesteca bine cu o lingura, pana se topeste zaharul. Se adauga apoi sucul de rosii, care va da o culoare portocalie foilor. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si se amesteca bine.
Se adauga faina si se framanta un aluat nelipicios.Aluatul se imparte in 4 bucati egale si se coc 4 foi pe dosul tavii unse cu unt si tapetata cu faina. Foile se intind, se inteapa cu furculita din loc in loc sa nu se umfle si se coc aproximativ 8 minute.
Ele trebuie sa ramana moi la atingere, sa nu fie uscate si casante.
Pentru crema, se pune grisul, zaharul, coaja de lamaie si laptele intr-un vas, se fierbe budinca la foc mic, amestecand in continuu sa nu se lipeasca. Cand e gata, se toarna zeama de lamaie si se amesteca bine budinca. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se amesteca cu untul spumat.
Se ia prima foaie, se unge cu un strat subtire de gem de prune, se pune o treime din crema.
Se pune a doua foaie, din nou gem, crema, a treia foaie, gem, crema, a patra foaie. Se pune prajitura in frigider minim 4-5 ore, apoi se poate pudra cu zahar si taia in bucati dreptunghiulare.
Sursa
Ingrediente pentru 4 foi: (tava 26/36)
-1 ou
-10 linguri zahar
-15 linguri ulei
-15 linguri suc de rosii
-1 lingurita praf de copt
-600 g faina
Crema:
-1 l lapte
-300 g zahar
-200 g gris
-coaja rasa de la o
jumatate de lamaie
-zeama de la o jumatate de lamaie
-300 g unt
+
-1 borcan gem de prune
Intr-un bol incapator se pune oul, zaharul si uleiul si se amesteca bine cu o lingura, pana se topeste zaharul. Se adauga apoi sucul de rosii, care va da o culoare portocalie foilor. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si se amesteca bine. Se adauga faina si se framanta un aluat nelipicios.Aluatul
se imparte in 4 bucati egale si se coc 4 foi pe dosul tavii unse cu unt si tapetata cu faina. Foile se intind, se inteapa cu furculita din loc in loc sa nu se umfle si se coc aproximativ 8 minute.
Ele trebuie sa ramana moi la atingere, sa nu fie uscate si casante.
Pentru crema, se pune grisul, zaharul, coaja de lamaie si laptele intr-un vas, se fierbe budinca la foc mic, amestecand in continuu sa nu se lipeasca.
Cand e gata, se toarna zeama de lamaie si se amesteca bine budinca. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se amesteca cu untul spumat.
Se ia prima foaie, se unge cu un strat subtire de gem de prune, se pune o treime din crema. Se pune a doua foaie, din nou gem, crema, a treia foaie, gem, crema, a patra foaie. Se pune prajitura in frigider minim 4-5 ore, apoi se poate pudra cu zahar si taia in bucati dreptunghiulare.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro