Prajitura de casa rapida si ieftina este perfecta pentru orice buzunar! Unde mai pui ca iti cucereste papilele gustative din prima.
Vei avea nevoie de:
Blat:
5 oua
10 linguri zahar
3 linguri cacao
5 linguri faina
1 praf de copt
sare.
Crema:
250 gr. zahar
6 linguri zahar pudra
1 esenta rom
3 pliculete ness
100 gr stafide.
Sirop:
4 linguri zahar
1 plic ness
1 esenta rom
300 ml.
Glazura:
50 gr ciocolata rasa
50 gr margarina Rama Maestro
Ornat:
300 ml frisca
Mod de preparare
Blat:
Se separa ouale; albusurile se bat spuma cu zaharul.
Separat se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu praful de copt, se adauga cacaoa si faina in ploaie.
Se amesteca usor de sus in jos pana compoziita devine uniforma.
Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit, pana la coacere.
Crema:
Intr-o cana se pun stafidele cu esenta de rom si se lasa deoparte 10 minute.
Ness-ul se freaca cu zaharul si se adauga margarina amestecînd continuu pana la omogenizare; se adauga stafidele si se amesteca bine.
Sirop:
Toate ingredientele se amesteca si se pun pe foc pana dau in clocot.
Glazura:
Ciocolata impreuna cu margarina se topesc la foc mic.
Ornat:
Frisca se bate.
Asezare:
Blatul se imparte in doua pe latime; se pune: blat, sirop, crema, blat, sirop, glazura, frisca.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro