Aceasta reteta este simpla si gustoasa, perfecta pentru perioada postului.
Ingrediente:
1 cana cu zahar
1 cana cu biscuiti pisati
1/2 cana cu ulei
2 cani cu faina
1 cana cu apa
1 borcan cu gem
1 lingura rasa cu cafea
un varf de cutit
zeama de lamaie de la o jumatate de lamaie
2 pliculete zahar vanilat
esenta de vanilie
Pentru decor:
zahar pudra
ciocolata de post topita
Preparare:
Pisam biscuitii cu mana apoi amestecam cu zaharul.Adaugam faina, cafeaua,sarea si zaharul vanilat.Amestecam bine apoi adaugam gemul si amestecam din nou.Punem pe rand ingredientele lichide si amestecam-apa,uleiul,,esenta de vanilie ,zeama de lamaie si la sfarsit praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.Obtinem o crema pe care o punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Dam la cuptor pentru 30-40 min.
Lasam sa se raceasca, scoatem din forma, pudram cu zahar pudra si decoram cu ciocolata de post topita.Taiem rece.
Sursa: Petitchef.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro