Ti-e pofta de ceva dulce, insa tii post? Uite o prajitura geniala cu bulion si gem,
Ingrediente pentru foi
15 linguri de ulei
15 linguri suc de rosii/bulion
5 linguri de zahar
500 g de faina
1/2 lingurita de bicarbonat esenta de rom sare
Ingrediente pentru umplutura
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
1 l de apa
4 linguri de zahar
200 g de gris 200 g de margarina
75 g nuca de cocos
zeama si coaja de la o lamaie
400 g
sare
Mod de preparare
Foile: Se amesteca zaharul, uleiul, esenta si bulionul pana se obtine o crema spumoasa peste care se adauga treptat faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul si sarea. Coca elastica rezultata se portioneaza in patru bucati egale. Fiecare bucata se intinde si se coace pe dosul tavii (pudrat cu faina), in cuptorul incins la temperatura medie.
Crema: Se amesteca apa si zaharul si se pun la fiert impreuna cu sarea si coaja de lamaie. Cand atinge punctul de fierbere puteti sa adaugati grisul in ploaie, amestecand continuu. Dupa fierbere, cat timp crema este calduta, se adauga margarina si zeama de lamaie si se amesteca. Cand se raceste complet, se adauga nuca de cocos si se omogenizeaza.
Asamblarea: Se pune prima foaie in tava, peste care se adauga ½ din crema. Urmeaza foaia a doua, peste care se pune gemul. Se continua cu o alta foaie, restul de crema si foaia finala. Se lasa la racit cateva ore si apoi se portioneaza.