Iti vei cuceri toti invitatii cu aceasta reteta delicioasa de post.
Ingrediente:
blatul:
- un pahar de zahar,
- 2 pahare de faina, un pahar de apa,
- 1/2 pahar de ulei,
- 3 linguri de miere,
- o lingura rasa de nuca de cocos,
- 1/2 pliculet de praf de copt,
- 2 linguri de rom, coaja de lamaie,
- Tava de 20/30 cm, hartie de copt.
crema:
- un pachet de margarina Rama,
- o jumatate de borcan de miere,
- 6 lingurite pline de ness,
- 2 lingurite apa calda,
- glazura de caramel de la dr. Oetker.
Preparare:
Etapa 1: Rezulta un aluat curgator care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor. Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom.
Etapa 2: A lasat la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute, dupa care a facut testul cu scobitoarea si era gata. A scos tava si a lasat sa se raceasca in tava.
Etapa 3: Intre timp a facut crema. A amestecat margarina cu putina miere din cantitatea totala, apoi cu 2 lingurite de ness. Pentru ca a vrut sa fie cate un fir de ness prin crema, daca nu vreti asa, sariti peste aceasta etapa.
Etapa 4: Dupa ce s-a facut cremoasa, a dizolvat restul de ness in 2 lingurite de apa calda si a incorporat cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, a amestecat crema cu lingura in aceeasi directie.
Etapa 5: A tot adaugat cand ness topit, cand miere pana cand a rezultat un gust normal de dulce-amarui si o consistenta cremoasa.
La urma a adaugat si lingura de rom.
Etapa 6: Dupa ce s-a racit blatul, a scos usor hartia si l-a lasat in tava si apoi a pus crema.
Etapa 7: Glazura a facut-o conform indicatiilor de pe plic- a amestecat continutul plicului cu 3 lingurite de apa rece apoi a intins glazura peste crema. A portionat si a servit.
Sursa
Sursa foto
Ingrediente:
blatul:
- un pahar de zahar,
- 2 pahare de faina, un pahar de apa,
- 1/2 pahar de ulei,
- 3 linguri de miere,
- o lingura rasa de nuca de cocos , - 1/2 pliculet de praf de copt,
- 2 linguri de rom, coaja de lamaie,
- o mana de stafide.
- Tava de 20/30 cm, hartie de copt.
crema:
- un pachet de margarina Rama,
- o jumatate de borcan de miere ,
- 6 lingurite pline de ness,
- 2 lingurite apa calda,
- o lingura de rom.
- glazura de caramel de la dr. Oetker.
Preparare: Etapa 1: Rezulta un aluat curgator care se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor. Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom.
Etapa 2: A lasat la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute, dupa care a facut testul cu scobitoarea si era gata. A scos tava si a lasat sa se raceasca in tava.
Etapa 3: Intre timp a facut crema. A amestecat margarina cu putina miere din cantitatea totala, apoi cu 2 lingurite de ness. Pentru ca a vrut sa fie cate un fir de ness prin crema, daca nu vreti asa, sariti peste aceasta etapa.
Etapa 4: Dupa ce s-a facut cremoasa, a dizolvat restul de ness in 2 lingurite de apa calda si a incorporat cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, a amestecat crema cu lingura in aceeasi directie.
Etapa 5: A tot adaugat cand ness topit, cand miere pana cand a rezultat un gust normal de dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma a adaugat si lingura de rom.
Etapa 6: Dupa ce s-a racit blatul, a scos usor hartia si l-a lasat in tava si apoi a pus crema.
Etapa 7: Glazura a facut-o conform indicatiilor de pe plic- a amestecat continutul plicului cu 3 lingurite de apa rece apoi a intins glazura peste crema. A portionat si a servit.
Sursa Sursa foto Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro