Prajitura de post cu gem si nuca! Nu ai mai mancat ceva asa bun pana acum!

Prajitura de post cu gem si nuca! Nu ai mai mancat ceva asa bun pana acum!
Prajitura de post cu gem si nuca! Nu ai mai mancat ceva asa bun pana acum!

Aceasta prajitura de post cu gem si nuca este delicioasa si se prepara usor.

 

Ingrediente: 10 linguri sifon (apa minerala), 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingurita amoniac stins cu otet, 1 lingurita zahar pudra, faina cat cuprinde.
Ingrediente crema I: 4-6 linguri nuci tocate marunt (sau macinate), 3-4 linguri gem (gros) caise (ori capsuni, zmeura).
Ingrediente crema II: 2 pachete margarina vegetala, 6 linguri zahar (sau mai multe dupa gust), 1 lamaie (pentru zeama si coaja), 7 linguri gris.
Preparare aluat: Din ulei, sifon, zahar si amoniac, amestecate bine, peste care s-a pus faina in ploaie, se prepara un aluat care se coace, in foi de grosimea unui deget, intr-o tava unsa cu ulei.
Preparare crema I: Totul se amesteca pana se face o pasta perfect omogena.
Preparare crema II: Margarina inmuiata se amesteca cu zahar, se adauga grisul fiert, zeama de lamaie si coaja de lamaie taiata marunt.
Se amesteca bine pana s-a omogenizat.
Preparare placinta: Pe prima foaie de prajitura se pune un strat din crema I. Pe a doua foaie se pune crema II, preparata ca mai sus, pe a treia foaie iarasi crema I. Se acopera cu a patra foaie, si se presara zahar pudra. Se serveste dupa 6-7 ore.
Sursa
Sursa foto

Ingrediente: 10 linguri sifon (apa minerala), 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingurita amoniac stins cu otet, 1 lingurita zahar pudra, faina

cat cuprinde.

Ingrediente crema I: 4-6 linguri nuci tocate marunt (sau macinate), 3-4 linguri gem (gros) caise (ori capsuni, zmeura).

Ingrediente crema II: 2 pachete margarina vegetala, 6 linguri zahar (sau mai multe dupa gust), 1 lamaie (pentru zeama si coaja), 7 linguri gris.

Preparare aluat: Din ulei, sifon, zahar si amoniac, amestecate bine, peste care s-a pus faina in ploaie, se prepara un aluat care se coace, in foi de grosimea unui deget, intr-o tava unsa cu ulei.


Preparare crema I: Totul se amesteca pana se face o pasta perfect omogena.

Preparare crema II: Margarina inmuiata se amesteca cu zahar, se adauga grisul fiert, zeama de lamaie si coaja de lamaie taiata marunt. Se amesteca bine pana s-a omogenizat.

Preparare placinta: Pe prima foaie de prajitura se pune un strat din crema I. Pe a doua foaie se pune crema II, preparata ca mai sus, pe a treia foaie iarasi crema I.
Se acopera cu a patra foaie, si se presara zahar pudra. Se serveste dupa 6-7 ore.

Sursa
Sursa foto

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies