Bunica Gherghina vine cu o nouă rețetă, de această dată în spiritul sărbătorilor, cu mere rase și sirop de zahăr ars.
Bunica Gheorghina vine cu o rețetă pentru toți urmăritorii ei, și anume prăjitura de post cu mere rase și sirop de zahăr ars, perfectă pentru perioada de dinaintea sărbătorilor.
Cum prepară bunica Gherghina prăjitura cu mere și sirop de zahăr ars?
Bunica Gherghina, cunoscută pe rețelele de socializare pentru rețetele sale, vine cu o rețetă de post, iar de această dată a preparat prăjitură cu mere rase și sirop de zahăr ars, sirop pe care l-a realizat chiar ea. Astfel, spune pas cu pas care sunt etapele pentru a ajunge la desertul perfect și cum trebuie preparat.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- 4 mere
- Lămâie
- Ulei
- Zahăr
- Bicarbonat de sodiu
- Praf de copt
- Făină
- Sirop de zahăr ars
Mod de preparare:
„Prăjitură de post cu mere rase și sirop de zahăr ars.
Cum trebuie coaptă plăcinta cu mere?
Dacă ați urmat toți pașii de mai sus în prepararea plăcintei cu mere, bunica Gherghina spune și cum anume trebuie pregătită tava înainte să punem compoziția, dar și cât trebuie să stea aceasta la cuptor și gradele setate. Cu toate acestea, este foarte important ca cei care doresc să facă această rețetă să fie atenți la cuptorul de acasă, deoarece prăjitura se poate coace în mai mult sau mai puțin timp, în funcție de el, așa că trebuie verificată permanent.
„Acum amestecăm, ungem tava de ulei și tapotăm tava cu făină. Punem toată compoziția în tavă și băgăm la cuptor jumătate de oră, la temperatura de 250 de grade. Dar depinde și cum aveți cuptorul. Verificați cum se coace.”, a mai povestit bunica Gherghina.