Prajitura de post cu nuca si gem! Prajitura de post cu nuca si gem! Prea buna, prea ca la mama acasa

Prajitura de post cu nuca si gem! Prajitura de post cu nuca si gem! Prea buna, prea ca la mama acasa
Prajitura de post cu nuca si gem! Prajitura de post cu nuca si gem! Prea buna, prea ca la mama acasa

Prajitura de post cu nuca si gem este delicioasa si perfecta pentru zile de vara! Se face rapid si gustul te cucereste imediat.

Ingrediente necesare pentru reteta de prajitura de post cu nuca si gem

o cana de ulei
doua cani de faina
o cana de apa carbogazoasa
o jumatate de cana de zahar
4 linguri de gem de prune (sau orice alt fel de gem)
doua linguri de cacao
o mana de miez de nuca
un plic de praf de copt
un plic de zahar vanilat
esenta de vanilie
optional fruste uscate (stafide, merisoare, etc)

– glazura:

50 de grame de ciocolata neagra
o

lingurita de apa
o lingurita de unt de cocos

Mod de preparare pentru reteta de prajitura de post cu nuca si gem

Incingem cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava cu dimensiunile de 23/32 cm,, pe care o tapetam cu ulei si faina, fie cu hartie de copt sau daca avem tava de silicon o lasam pur si simplu asa cum e ea, fara alta pregatire
Intr-un vas amestecam uleiul cu apa carbogazoasa, zaharul, zahatul vanilat si esenta si  le mixam pana se topeste zaharul.

Amestecam cu faina cu praful de copt si cacaoa
Adaugam faina astfel combinata peste amestecul de apa, ulei si zahar si omogenizam.
Punem si cele cinci linguri de gem, nuca taiata cat mai marunt, fructele uscate (eu am pus stafide) si amestecam.
Ar trebui sa obtinem un aluat de consistenta unui chec. Mentionez acest lucru pentru ca este important si ce fel de faina folositi. Eu am folosit faina obtinuta prin macinarea graului diin productie proprie direct la moara.
In cazul in care folositi alt tip de faina si observati ca aluatul este prea moale mai adauga putina faina.
Punem compozitia in tava pregatita in prealabil si o dam in cuptorul incins pentru 40-45 de minute. Testul cu scobitoarea este irelevant din cauza ca prajitura contine gem care la copt tot ramane moale. Puteti insa sa va dati foarte usor seama ca prajitura este gata observand momentul in care incepe sa se desprinda aluatul de pe margini.

Cand prajitura de post cu nuca si gem este coapta o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca dupa care o taiati patratele si doar le indepartati usor unele de altele.
Faceti o glazura folosind ciocolata rupta bucati, o lingurita mica de apa si una de ulei de cocos pe care le puneti intr-un vas pe baie de aburi si le amestecati pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia.

Turnati pe deasupra, cat inca este calda, glazura astfel obtinuta ajutandu-va de o lingurita si lasand urme din loc in loc pe suprafata prajiturii. Daca doriti o glazurare a intregii suprafete mariti cantitatea de ciocolata. Eu am preferat varianta asta pentru ca cei mici nu prea au voie sa manance ciocolata dar totusi sunt doritori asa ca am facut acest compromis reducand cantitatea de ciocolata de pe suprafata prajiturii.
Puteti de asemenea sa renuntati la ciocolata si sa presarati pe deasupra doar putin zahar pudra.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Sursa



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies