Aceasta prajitura nu necesita coacere in cuptor. Este un desert usor, simplu de facut, racoritor si aromat, potrivit si pentru copii.
Ingrediente:
60 biscuiti simpli
2 kg pere
500 g zahar
4 plicuri budinca de vanilie
1,2 l apa
150 g stafide
esenta de vanilie
scortisoara
100 ml rom (eu am folosit lichior de migdale)
Prajitura Iuliana cu crema, de post! Rapida si delicioasa
Preparare:
Perele se curata de coaja si se taie in cubulete mici.
Separat dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200ml apa (din cele 1, 2 l) si cand perele sunt gata adaugam praful de budinca dizolvat si lasam sa mai fiarba cateva minute amestecand continuu. Cand este gata adaugam stafidele care au fost puse la inmuiat in lichior, punem si un strop de sare, esenta de vanilie si scortisoara.
Se aseaza biscuitii intr-o forma detasabila ii ungem cu lichiorul ramas dupa ce am scos stafidele dupa care asezam un strat de crema cat este inca fierbinte. Asa procedam in continuare. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de crema, ultimul fiind de crema.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Chiftelute de post- reteta pentru Postul Craciunului
Se lasa sa se raceasca dupa care o tinem la frigider cateva ore, timp in
Sursa: bucatareselevesele.ro