Aceasta prajitura de toamna se face cu mar si nuca si este delicioasa. Gustul te cucereste imediat si te duce cu gandul la copilarie.
Ingrediente:
500 gr paine
4 oua
cca 200 ml lapte
20 gr zahar vanilinat
1 mar dat pe razatoare
1 lingurita scortisoara
2 linguri de miere de salcam
70 gr nuci, tocate mai mare
100 gr ciocolata cu lapte
2 linguri de unt
Mod de preparare:
1. Taie feliile de paine in cubulete.
2. Freaca bine galbenusurile cu lapte, zahar vanilinat, scortisoara si miere. Omogenizeaza.
3. Pune merele in galbenusuri si amesteca bine.
4. Acopera painea cu aceasta compozitie, apoi pune si ciocolata data pe razatoare, si nucile. Omogenizeaza.
5. Mixeaza spuma albusurile si incorporeaza-le si pe ele.
6. Unge cu putin unt o tava, tapeteaz-o cu hartie de copt, transfera compozitia in ea, niveleaza bine, dupa care baga in cuptorul incins la 190 de grade Celsius.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro