Intampina-ti invitatii cu un desert delicios si savuros: prajitura cu crema de rom.
Ingrediente
380 g faina
90 g zahar
240 g unt
3 galbenusuri
1 plic de praf de copt
150 g zahar pudra
2 linguri de dulceata
2 linguri de cacao
rom
Mod de preparare
Amesteca faina cu praful de copt intr-un bol mare impreuna cu zaharul, 140 g
unt si 3 galbenusuri de ou pana cand obtii o compozitie omogena. Imparte aluatul obtinut in trei parti egale si coace-le pe dosul unei tavi pentru aproximativ 10 minute.
Separat, amesteca restul de unt cu zaharul pudra, dulceata, cacaua si romul pana cand obtii o crema consistenta. Dupa ce se coc foile, faramiteaza una dintre ele si adaug-o in crema. Bate cele 3 albusuri ramase de la oua la bain-marie impreuna cu zaharul pana cand se leaga.
Pune intr-o tava o foaie de aluat, crema si cealalta foaie, apoi toarna si amestecul de albusuri si da compozitia la cuptor pentru 10 minute.
Sursa
Ingrediente
380 g faina
90 g zahar
240 g unt
3 galbenusuri
1 plic de praf de copt
150 g zahar pudra
2 linguri de dulceata
2 linguri de cacao
rom
Mod de preparare
Amesteca faina cu praful de copt intr-un bol mare
impreuna cu zaharul, 140 g unt si 3 galbenusuri de ou pana cand obtii o compozitie omogena. Imparte aluatul obtinut in trei parti egale si coace-le pe dosul unei tavi pentru aproximativ 10 minute.
Separat, amesteca restul de unt cu zaharul pudra, dulceata, cacaua si romul pana cand obtii o crema consistenta. Dupa ce se coc foile, faramiteaza una dintre ele si adaug-o in crema. Bate cele 3 albusuri ramase de la oua la bain-marie impreuna cu zaharul pana cand se leaga.
Pune intr-o tava o foaie de aluat, crema si cealalta foaie, apoi toarna si amestecul de albusuri si da compozitia la cuptor pentru 10 minute.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro