Aceasta reteta este simpla si foarte gustoasa! Poti sa o prepari pentru masa de Paste.
Ingrediente
7 oua
200 grame zahar plus inca 10 linguri de zahar pentru crema
2 linguri pesmet
300 grame nuci si inca 4 linguri de nuci macinate pentru compozitia de blat
2 linguri faina
300 grame crema de ciocolata Nuttella
7 linguri lapte pentru crema
500 grame frisca lichida
2 plicuri intaritor de frisca
5-6 linguri cafea indulcita
cappuccino
Mod de preparare
Intr-o tava se pun cele 300 g de nuci si se dau la cuptor la 200 grade timp de 5-7 minute.
Se scot din cuptor si se maruntesc, apoi se distribuie uniform, pe toata suprafata, intr-o tava tapetata cu hârtie de copt.
Blatul
Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 200 g de zahar.
Apoi se adauga pesmetul, faina si 4 linguri de nuca macinata, amestecând usor cu lingura, de jos in sus.
Compozitia obtinuta se pune peste nucile din tava si se da la cuptor la 175 grade timp de 20 de minute.
Dupa ce se scoate din cuptor, se rastoarna blatul, astfel incât nucile sa fie in partea de sus.
Peste nuci se intinde crema de ciocolata, cât timp blatul este cald.
Crema
Se pregateste crema, mixând pe baie de apa, galbenusurile cu 10 linguri de zahar si laptele, pâna compozitia se ingroasa.
Frisca se bate cu intaritor.
Crema rece se pune peste frisca batuta si se omogenizeaza.
Jumatate din crema obtinuta se intinde peste blatul uns cu crema de ciocolata.
Peste crema se pune un strat de biscuiti insiropati in cafea indulcita.
Peste stratul de biscuiti se adauga restul de crema.
Deasupra se pudreaza cu cappuccino.
Se da la frigider pâna a doua zi.
Sursa
Ingrediente
7 oua
200 grame zahar plus inca 10 linguri de zahar pentru crema
2 linguri pesmet
300 grame nuci si inca 4 linguri de nuci macinate pentru compozitia de blat
2 linguri faina
300 grame crema de ciocolata Nuttella
7 linguri lapte pentru crema
500 grame frisca lichida
2 plicuri intaritor de frisca
20-25 biscuiti simpli
5-6 linguri cafea indulcita
cappuccino
Mod de preparare
Intr-o tava se pun cele 300 g de nuci si se dau la cuptor la 200 grade timp de 5-7 minute.
Se scot din cuptor si se maruntesc, apoi se distribuie uniform, pe toata suprafata, intr-o tava tapetata cu hârtie de copt.
Blatul
Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 200 g de zahar.
Apoi se adauga pesmetul, faina si 4 linguri de nuca macinata, amestecând usor cu lingura, de jos in sus.
Compozitia obtinuta se pune peste nucile din tava si se da la cuptor la 175 grade timp de 20 de minute.
Dupa ce se scoate din cuptor, se rastoarna blatul, astfel incât nucile sa fie in partea de sus.
Peste nuci se intinde crema de ciocolata, cât timp blatul este cald.
Crema
Se pregateste crema, mixând pe baie de apa, galbenusurile cu 10 linguri de zahar si laptele, pâna compozitia se ingroasa.
Frisca se bate cu intaritor.
Crema rece se pune peste frisca batuta si se omogenizeaza.
Jumatate din crema obtinuta se intinde peste blatul uns cu crema de ciocolata.
Peste crema se pune un strat de biscuiti insiropati in cafea indulcita.
Peste stratul de biscuiti se adauga restul de crema.
Deasupra se pudreaza cu cappuccino.
Se da la frigider pâna a doua zi.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ultima conversație dintre Igor Cuciuc și fiica sa. Ce i-a transmis Andreea înainte cu câteva ore să se stingă din viață: „Tata nu...”. Artistul cânta în momentul în care adolescenta și-a dat ultima suflare- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro