Prajitura desteapta cu cacao! Incearca o reteta simpla, dar delicioasa!

Prajitura desteapta cu cacao! Incearca o reteta simpla, dar delicioasa!

Ti-e pofta de o prajitura buna? Incearca aceasta reteta care te va cuceri!

 

Ingrediente:
110 gr. unt
600 ml. lapte
120 gr. faina
45 gr. cacao
4 oua
150 gr. zahar
30 ml. cafea espresso (optional)
zahar praf si fructe pentru ornat
Mod de preparare:
Se topeste untul intr-o craticioara si se lasa deoparte sa se raceasca. Laptele se incalzeste si se lasa deoparte intr-un bol se amesteca faina si pudra de cacao. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana cand devin crema; se adauga untul topit, cafeaua espresso (atentie sa nu fie foarte fierbinte!), faina amestecata cu pudra de cacao si laptele caldut; se mixeaza la viteza mica. In compoziţia obţinuta se adauga treptat albusurile batute spuma. Compoziţia obţinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de dimensiuni 28 x 20 cm) si se pune la cuptor pentru aprox.
50 minute la foc mediu prajitura se taie abia dupa ce s-a racit foarte bine
Prajitura s-a separat foarte frumos: doua straturi de piscot subţire umplute cu o crema densa de cacao (ca si o budinca de cicolata puţin mai tare).
Sursa: wowbiz.ro

Ingrediente:

110 gr. unt
600 ml. lapte
120 gr. faina
45 gr. cacao
4 oua
150 gr. zahar
30 ml. cafea espresso (optional)
zahar praf si fructe pentru ornat

Mod de preparare:

Se topeste untul intr-o craticioara si se lasa deoparte sa se raceasca. Laptele se incalzeste si se lasa deoparte intr-un bol se amesteca faina si pudra de cacao. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana cand devin crema; se adauga untul topit, cafeaua espresso (atentie sa nu fie foarte fierbinte!), faina amestecata cu pudra de cacao si laptele caldut; se mixeaza la

viteza mica. In compoziţia obţinuta se adauga treptat albusurile batute spuma. Compoziţia obţinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de dimensiuni 28 x 20 cm) si se pune la cuptor pentru aprox. 50 minute la foc mediu prajitura se taie abia dupa ce s-a racit foarte bine

Prajitura s-a separat foarte frumos: doua straturi de piscot subţire umplute cu o crema densa de cacao (ca si o budinca de cicolata puţin mai tare).

Sursa: wowbiz.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte