Prajitura desteapta cu ciocolata este un deliciu! Nu poti sa ii rezisti si te va face sa o prepari incontinuu.
Ingrediente
- 125 de grame de unt nesarat
- 600 ml de lapte
- 120 grame de faina
- Doua linguri de pudra de cacao
- 4 oua
- 200 de grame de zahar
- 30 ml de espresso sau cafea tare, calda
- Extract de vanilie
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 160° C. Unge un vas termorezistent cu putin unt.
1. Topeste untul si lasa-l sa se raceasca usor.
2. Incalzeste laptele usor.
3. Intr-un castron, amesteca faina si praful de cacao.
4. Bate spuma albusurile cu un praf de sare li lasa-le deoparte.
5. Bate galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc.
6. Adauga in crema de oua untul topit (rece), espresso si vanilia si bate totul aproximativ 2 minute sau pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.
7. Adauga amestecul de cacao si faina si amesteca pana ce rezulta o compozitie uniforma.
8. Usor, incet adauga laptele si continua sa bati cu telul.
9. La final adauga albusurile de ou si amesteca cu o spatula. (Compozitia este lichida, iar albusul este greu de incorporat. → Foloseste un tel si pune albusul cu lingura)
10. Se toarna totul in tava pregatita si se coace timp de 50-60 de minute.
11. Lasa prajitura in tava pentru 10 ore inainte sa o tai.
12. Cand servesti pudreaza prajitura cu zahar pudra sau cacao.
Prajitura se aseaza in doua straturi. Un strat cremos la baza si un aluat fin moale, deasupra. Cand tai prajitura o poti intoarce cu fundul in sus, astfel ca partea cremoasa sa fie deasupra.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sursa: culinar.ro