Prajitura "Diafana", gata in 15 minute! Trebuie sa o incerci!

Prajitura
Prajitura "Diafana", gata in 15 minute! Trebuie sa o incerci!

Aceasta prajitura combina trei straturi: Vanilie, ciocolata si cocos.

 

Ingrediente necesare pentru aluat:
150 gr unt
100 gr zahar
1 lingura cacao
1/2 pachet praf de copt
250 gr faina
1-2 linguri smantana
Mod de preparare:
Untul impreuna cu smantana, faina, praful de copt, zaharul si cacao se omogenizeaza bine pâna când se  obtine un aluat cremos pe care il impartim in doua.
Prima foaie se intinde pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.
Crema de cocos
6 albusuri
10 linguri zahar
200 gr nuca de cocos
Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos.
Crema se pune in tava peste prima foaie si se acopera cu cea de a doua foaie. Prajitura se coace  in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru aprozimativ 15 minute.
Crema de vanilie
6 galbenusuri
200 gr zahar
3 linguri faina
1 plic budinca de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenta vanilie
Toate ingredientele mentionate mai
sus, mai putin untul si vanilia,  se mixeaza impreuna, apoi se pun la foc mic pâna se ingroasa. Peste crema racita se pune untul frecat spuma putin cate putin si esenta de vanilie. La final, se glazureaza cu ciocolata si se pune la frigider.
Sursa

Ingrediente necesare pentru aluat:

150 gr unt
100 gr zahar
1 lingura cacao
1/2 pachet praf de copt
250 gr faina
1-2 linguri smantana

Mod de preparare:

Untul impreuna cu smantana, faina, praful

de copt, zaharul si cacao se omogenizeaza bine pâna când se  obtine un aluat cremos pe care il impartim in doua. Prima foaie se intinde pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.

Crema de cocos

6 albusuri
10 linguri zahar
200 gr nuca de cocos

Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos.
Crema se pune in tava peste prima foaie si se acopera cu cea de a doua foaie. Prajitura se coace  in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru aprozimativ 15 minute.

Crema de vanilie

6 galbenusuri
200 gr zahar
3 linguri faina
1 plic budinca de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenta vanilie

Toate ingredientele mentionate mai sus, mai putin untul si vanilia,  se mixeaza impreuna, apoi se pun la foc mic pâna se ingroasa.
Peste crema racita se pune untul frecat spuma putin cate putin si esenta de vanilie. La final, se glazureaza cu ciocolata si se pune la frigider.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Kanal D, lider incontestabil în audiențe cu Știrile Kanal D de la ora 12:00, prezentate de Cristina Dorobanțu #Ediția de prânz a Știrilor Kanal D a plasat statia pe primul loc, pe toate targeturile monitorizate

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Sfatul zilei din 20 septembrie 2024: Este important să rămâi calm și echilibrat!

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies