Prajitura "Dobos" - reteta ieftina si simpla

Prajitura
Prajitura "Dobos" - reteta ieftina si simpla

O cumperi de la cofetarie? De acum o poti face si tu acasa! Prajitura "Dobos" este o incantare pentru papilele gustative.

Ingrediente:

Pentru foi:
100 gr faina
un cub de unt (50 gr)
100 gr zahar
6 oua

Pentru crema:
1 pachet unt (250 gr)
250 gr zahar
400 gr ciocolata
50 ml apa

Pentru glazura:
20 ml smantana
200 gr zahar

Mod de preparare:

Ouale se bat cu zaharul, pe baie de aburi.

Cand compozitia devine legata, omogena, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga faina si untul. Se omogenizeaza.
Se foloseste o tava de copt, intoarsa si se asaza o foaie pergament. Se coc foi in strat subtire, apoi se lasa la racit. Crema se prepara astfel. Se prepara un sirop din zahar cu apa, se lasa sa fiarba bine, apoi se lasa la racit. Se topeste ciocolata pe baie de aburi.
Siropul se adauga peste ciocolata topita.
Toata compozitia se spumeaza cu untul moale. Crema se intinde intre foi, prajitura se lasa la fragezit pana a doua zi.

Se pregateste o glazura de caramel. Zaharul se pune la topit, cand se topeste si devine rumeniu, se adauga foarte repede smantana. Se omogenizeaza, apoi se toarna glazura pe ultima foaie de aluat, se intinde cu un cutit cu lama lata.
Prajitura se portioneaza usor si cu linii drepte doar atunci cand este bine asezata, dupa ce a stat o perioada la fragezit.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Sursa



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Activitățile pe care le face Cristina Bâtlan pentru o viață fericită: „Relaţiile toxice, sursele de știri negative, conflictele inutile le elimin.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Rebecca izbucnește în lacrimi, din cauza lui Antoni! „Mă amenință. Mă jignește”. Reacția neașteptată a concurentului de la „Casa iubirii”: „Nu e prima oară când o face”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies