Prajituta "Dor" este un desert cu aroma din perioada interbelica. Se face repede si are un gust cu adevarat deosebit.
Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
***Crema
- 200g zahar
- 200g unt 82% grasime
- 200g nuca de cocos razuita si uscata
***Glazura:
- 180g ciocolata cu 65% cacao
- 200ml frisca lichida
Mod de preparare
Pentru blat am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava dreptunghiulara (22 X 35 cm) cu peretii inalti, captusita in prealabil cu hartie de copt.
Am copt blatul pe raftul de sus al cuptorului, la foc mediu spre mic, pentru 40 minute. Pentru crema am caramelizat zaharul intr-o craticioara pusa pe foc mic.
Am turnat peste ea frisca lichida si am amestecat bine cu un tel pana cand glazura a devenit omogena.
Nu folositi mixerul! Am scos blatul pe un platou si am inlaturat hartia de copt. Peste blat am nivelat crema caramel de cocos. Peste crema am nivelat in strat gros glazura de ciocolata. Am lasat prajitura la rece cateva ore inainte de a o felia.
Se feliaza foarte frumos cu un cutit bine ascutit.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro