Prajitura "Dulcica" este delicioasa! Se face rapid si nu te costa multi bani.
Pentru crema avem nevoie de:
4 galbenusuri
500 ml lapte
100 gr zahar
20 gr cacao
30 gr amidon (Gustin)
100 gr ciocolata (lapte sau amaruie)
200 gr frisca lichida (care trebuie tinuta minim 1 ora la frigider) sau 1 pachet de unt la temperatura camerei – optional (eu prefer frisca dar de data aceasta nu am avut si am folosit unt)
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod de preparare
Laptele
Intre timp, in alt recipient se pun galbenusurile cu amidonul si cu cacaua, se amesteca pana se omogenizeaza si apoi se pune laptele de pe foc putin cate putin. Se amesteca si apoi se pune acest amestec pe foc. Se amesteca continuu deoarece se va ingrosa. Spre final se mesteca energic pentru a nu se forma cocoloase.
Ciocolata se topeste (eu topesc la cuptorul cu microunde, la puterea minima) apoi se pune peste crema. Se amesteca bine pana se omogeniozeaza.
Cand se raceste bine bine, pune si frisca lichida batuta bine (sau untul la temperatura camerei). Gata crema.
Apoi se pune crema peste foi (cumparate), se glazureaza si gata prajitura.