Prajitura "Dulcineea" este un desert delicios! Se face foarte repede, iar gustul de nuca si vanilie te duce cu gandul la copilarie.
Ingrediente:
Pentru cheesecake:
1/2 lingura de faina
600 gr branza de vaci
250 gr zahar
1 lingurita de praf de copt
6 oua
1/2 lingura de amidon
125 gr unt
Pentru blat de nuca:
100g nuca macinata
5 oua
80 gr faina
100 gr zahar
1 lingurita praf de copt
50 gr amidon
100 ml ulei
Pentru crema:
250 gr unt sau margarina
5 linguri faina
500 ml lapte
100 gr zahar pudra
2
Mod de preparare:
Preparam blatul de cheesecake: mixam bine untul cu zaharul( cam 5 minute), adaugam galbenusurile pe rand mixand mereu apoi branza si faina amestecata cu amidonul si praful de copt. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o spatula de lemn. Coacem intr-o forma de 25x30cm tapetata cu hartie de copt, 30 min la 180 grade Celsius.
Lasam sa se raceasca bine apoi rasturnam pe un fund de lemn. Atentie blatul trebuie sa fie rece rece altfel se rupe.
Pentru blatul de nuca mixam albusurile spuma si apoi adaugam zaharul. Mixam pana se dizolva si apoi adaugam treptat galbenusurile si faina amestecata cu nuca, amidonul si praful de copt. La sfarsit adaugam uleiul. Coacem ori un blat pe care il taiem in doua (eu l-am copt la 180 grade Celsius, timp de 10 minute). Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea), ori doua foi, ori o foaie mare pe care o taiem in doua.
Pentru crema amestecam laptele cu faina, zaharul si zaharul vaniliat. Punem amestecul la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa ca si o budinca. Lasam sa se raceasca si adaugam treptat untul mixand mereu. Obtinem o crema fina.
Asamblam prajitura; blat, 1/2 din crema, blatul de cheesecake (atentie cum il manevrati sa nu se rupa), crema, blat de nuca. Deasupra lasati putina crema, o intindeti si presarati nuca. Eu am preferat sa las blatul asa.
Tineti prajitura la rece minim 3-4 ore apoi o taiati cu un cutit trecut prin apa calda.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa: culinar.ro