Prajitura aceasta ci blat de cacao si umplutura de cocos este delicioasa! Gustul te cucereste de la prima inghititura.
Ingrediente:
Pentru blat:
200 gr faina
200 ml lapte
2 oua
100 ml ulei
100 gr zahar
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
Pentru umplutura de cocos:
7 linguri gris
1 litru lapte
1 ceasca zahar
200 gr fulgi de cocos
Un desert de toamna usor si delicios: dovleac cu miere si nuca
Mod de preparare:
Umplutura de cocos:
Puneti laptele la foc mic.
Lasati compozitia pe foc aproximativ 10 minute, pana cand grisul este fiert, amestecand continuu.
Inchideti focul. Adaugati in final fulgii de cocos, apoi lasati crema obtinuta sa se raceasca.
Prajitura cu struguri- desert rapid si ieftin de sezon
Blat:
Cu ajutorul mixerului amestecati toate ingredientele pentru aluat, pana cand obtineti o compozitie omogena.
Dati tava in cuptorul incins la 170 grade Celsius timp de 10-12 minute sau pana cand vedeti ca se incheaga putin compozitia.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Prajitura de post cu nuca si gem! Prajitura de post cu nuca si gem! Prea buna, prea ca la mama acasa
Scoateti tava din cuptor si intindeti peste blatul partial copt umplutura
de cocos.Turnati apoi peste aceasta cealalta jumatate din compozitia de blat de cacao.
Lasati Prajitura cu blat de cacao si umplutura de cocos sa mai stea in cuptor cca. 20-25 minute.
Asteptati sa se raceasca prajitura complet, apoi decorati-o cu fulgi de cocos si taiati-o in bucati.
Sursa, foto: culinar.bzi.ro