Daca iti plac deserturile dulci cu tente acrisoare atunci trebuie sa incerci prajitura fanta cu crema fina de branza si un jeleu dulce-acrisor de portocale, dar si un blat aromat din plin cu rom.
Ingrediente
Pentru blat
6 oua
6 linguri zahar
4 linguri faina
100 ml de ulei
2 linguri cacao
1 pliculet de praf copt
Un praf de sare
Rom
Pentru crema
600 g branza de vaci
150 g zahar pudra
200 g unt
Vanilie
Pentru jeleu
800 ml suc de portocale
4 linguri zahar
1 plic budinca de vanilie
O portocala pentru decor
Mod de preparare
Prepara blatul
Bate ouale cu zaharul pudra pana capata o textura cremoasa. Adauga apoi, treptat, uleiul si amesteca usor.
Amesteca ingredientele uscate: faina, cacao, parful de copt si un praf de sare si incorporeaza-le pe toate in compozitia cu ou. Adauga la final romul si continua sa mai amesteci putin pentru ca toate ingredientele sa se incorporeze.