Prajitura fara coacere cu glazura de ciocolata din: biscuiti, zahar, cacao, apa, unt, vanilie, frisca, ciocolata amaruie, bombonele colorate.
Ingrediente
800 g biscuiti
Pentru crema de interior:
200 g zahar
60 g cacao
240 ml apa
150 g unt
esenta de vanilie
Pentru glazura:
120 ml frisca lichida
120 g ciocolata amaruie
Pentru decor
bombonele colorate
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod
de preparare:
Pe foc se pun zaharul si cacaua, se amesteca si apoi se toarna treptat apa.
Se lasa la fiert aproximativ 7-8 minute, pana se formeaza un sirop mai gros, apoi se trage vasul de pe foc, se pune esenta, se amesteca si se lasa la racit.
Intre timp, untul se bate spuma, apoi se amesteca usor cu siropul de ciocolata, pana la epuizarea acestuia.
Biscuitii se asaza intr-un vas care nu se lipeste, alternativ cu crema de ciocolata.
Se acopera cu folie de plastic .si se lasa la frigider o ora.Pentru glazura, se fierbe frisca, se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca si se toarna apoi peste prajitura cu biscuiti, scoasa de la frigider. Se mai lasa la rece trei ore.Se decoreaza cu bombonele colorate.
Sursa