Prajitura fara coacere cu glazura de ciocolata! E gata imediat!

Prajitura fara coacere cu glazura de ciocolata! E gata imediat!

Prajitura fara coacere cu glazura de ciocolata din: biscuiti, zahar, cacao, apa, unt, vanilie, frisca, ciocolata amaruie, bombonele colorate.

 

Ingrediente
800 g biscuiti
Pentru crema de interior:
200 g zahar
60 g cacao
240 ml apa
150 g unt
esenta de vanilie
Pentru glazura:
120 ml frisca lichida
120 g ciocolata amaruie
Pentru decor
bombonele colorate
Mod de preparare:
Pe foc se pun zaharul si cacaua, se amesteca si apoi se toarna treptat apa.
Se lasa la fiert aproximativ 7-8 minute, pana se formeaza un sirop mai gros, apoi se trage vasul de pe foc, se pune esenta, se amesteca si se lasa la racit.
Intre timp, untul se bate spuma, apoi se amesteca usor cu siropul de ciocolata, pana la epuizarea acestuia.
Biscuitii se asaza intr-un vas care nu se lipeste, alternativ cu crema de ciocolata.
Se acopera cu folie de plastic .si se lasa la frigider o ora.
Pentru glazura, se fierbe frisca, se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca si se toarna apoi peste prajitura cu biscuiti, scoasa de la frigider. Se mai lasa la rece trei ore.
Se decoreaza cu bombonele colorate.
Sursa

Ingrediente

800 g biscuiti

Pentru crema de interior:

200 g zahar
60 g cacao
240 ml apa
150 g unt
esenta de vanilie

Pentru glazura:

120 ml frisca lichida
120 g ciocolata amaruie

Pentru decor


bombonele colorate

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Mod

de preparare:

Pe foc se pun zaharul si cacaua, se amesteca si apoi se toarna treptat apa.

Se lasa la fiert aproximativ 7-8 minute, pana se formeaza un sirop mai gros, apoi se trage vasul de pe foc, se pune esenta, se amesteca si se lasa la racit.

Intre timp, untul se bate spuma, apoi se amesteca usor cu siropul de ciocolata, pana la epuizarea acestuia.

Biscuitii se asaza intr-un vas care nu se lipeste, alternativ cu crema de ciocolata.

Se acopera cu folie de plastic .si se lasa la frigider o ora.Pentru glazura, se fierbe frisca, se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca si se toarna apoi peste prajitura cu biscuiti, scoasa de la frigider. Se mai lasa la rece trei ore.Se decoreaza cu bombonele colorate.

Sursa

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte