Cand vrei sa le faci o surpriza celor mici, pregateste-le o prajitura "Felie de lapte". Vor fi incantati sa vada ca ti-a reusit acasa reteta pe care o adora.
Ingrediente
Pentru blat
10 oua
200 g zahar
2 pliculete zahar vanilinat
5 linguri pesmet
5 linguri faina
5 linguri cacao
5 linguri miere
1/2 pliculet praf de copt
50 ml lapte
1 pahar ulei
sare
Pentru crema
700 ml frisca
1 plic gelatina
3 linguri lapte
2 linguri miere
esenta de vanilie
Cum se prepara
Separa galbenusurile, apoi amesteca-le cu zaharul tos si cel vanilinat. Cand s-a topit zaharul, pune faina si praful de copt si amesteca pana se omogenizeaza. Adauga pudra de cacao, amestecand bine, pune pesmetul, laptele, uleiul si mierea.
Intr-un alt bol, bate albusurile cu putina sare, apoi varsa-le peste compozitia pregatita si amesteca usor pana se incorporeaza. Imparte-o in doua si pune fiecare jumatate la copt in tava imbracata in hartie.
Pentru crema, dizolva mai intai plicul de gelatina intr-un pahar cu apa. Separat, bate frisca cu mixerul, adauga mierea, laptele, esenta de vanilie, gelatina dizolvata si mixeaza in continuare. Asambleaza prajitura unind cele doua blaturi cu crema.