Prajitura Foi cu zahar ars! Se face imediat, cu ingrediente putine!

Prajitura Foi cu zahar ars! Se face imediat, cu ingrediente putine!
Prajitura Foi cu zahar ars! Se face imediat, cu ingrediente putine!

Prajitura Foi cu zahar ars este un desert care merita facut oricand ai pofta de ceva dulce.

 

Ingrediente
Pentru blat
5 oua
150 g zahar
100 g faina
75 g nuci macinate
+ 250 g zahar pentru caramel
Pentru crema
500 ml lapte
4 galbenusuri
80 g faina
150 g zahar
vanilie
1 pachet de
unt
Mod de preparare
Incepe sa prepari foile pentru prajitura. Amesteca ouale cu zaharul, adauga apoi faina si la sfarsit, nucile macinate.
Imparte compozitia in trei. Fiecare parte se intinde, pe rand, pe fundul cate unei tavi si se baga la cuptor pentru a se coace.
In timp ce se coc foile, caramelizeaza cele 250 g de zahar si, imediat ce scoti cate o tava, intinde din caramel peste blatul copt.
Ai grija sa iti ajunga pentru toate cele trei foi.
Prepara apoi crema. Pune pe foc laptele, adauga galbenusurile, faina, zaharul si vanilia si lasa-le sa fiarba. Ia oala de pe foc si incorporeaza untul, amestecand continuu crema.
Incepe sa umpli foile cu crema. Albusurile ramase (de la crema) se bat cu 240 g zahar si se toarna pe deasupra prajiturii.
Se toarna si putin topping de ciocolata, pentru aspect.
Sursa

Ingrediente

Pentru blat


5 oua
150 g zahar
100 g faina
75 g nuci macinate
+ 250 g zahar pentru caramel

Pentru crema

500 ml lapte
4 galbenusuri
80 g faina
150 g zahar
vanilie
1 pachet de unt

Mod de preparare

Incepe sa prepari foile pentru prajitura.

Amesteca ouale cu zaharul, adauga apoi faina si la sfarsit, nucile macinate.

Imparte compozitia in trei. Fiecare parte se intinde, pe rand, pe fundul cate unei tavi si se baga la cuptor pentru a se coace.

In timp ce se coc foile, caramelizeaza cele 250 g de zahar si, imediat ce scoti cate o tava, intinde din caramel peste blatul copt. Ai grija sa iti ajunga pentru toate cele trei foi.


Prepara apoi crema. Pune pe foc laptele, adauga galbenusurile, faina, zaharul si vanilia si lasa-le sa fiarba. Ia oala de pe foc si incorporeaza untul, amestecand continuu crema.

Incepe sa umpli foile cu crema. Albusurile ramase (de la crema) se bat cu 240 g zahar si se toarna pe deasupra prajiturii. Se toarna si putin topping de ciocolata, pentru aspect.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies