Prăjitura franțuzească cu mere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Prăjitură franțuzească cu mere.
Rețetă de Prăjitură franțuzească cu mere
Rețeta delicioasă de Prăjitură franțuzească cu mere, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Prăjitură franțuzească cu mere este de 30 de minute
Timp de preparare- o oră și 30 de minute
Timp total- 2 ore
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de Prăjitură franțuzească cu mere este pentru 6 persoane
Ingrediente – Prăjitură franțuzească cu mere
- 100 g de unt, la temperatura camerei
- Sare
- 200 g de zahăr pudră
- 4 ouă, temperatura camerei
- un plic de zahăr vanilinat
- coaja rasa de la o lămâie
- 300 g de făină
- un pliculeț de praf de copt
- 200 ml de lapte, la temperatura camerei
- o lingură de coniac
- 10 mere
- zeama de la o lămâie
ingrediente pentru crema
- 350 ml de smântână
- 3 ouă, la temperatura camerei
- 100 g de zahăr pudră
- Sare
- o esență de vanilie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: Supă cremă de ciuperci de post. Aromă și nutriție în fiecare lingură!
Mod de preparare- Prăjitură franțuzească cu mere
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de prăjitură franțuzească cu mere, este să aduceți bolul unui mixer. În acesta vom adăuga untul, la temperatura camerei, zahărul pudră, sarea, după gust, zaharul vanilinat, ingrediente pe care le veți mixa cu ajutorul unui mixer până în momentul în care veți obține o spumă.
- În continuare, rând pe rând vom adăuga și ouăle, la temperatura camerei, împreună cu coaja rasă de la o lămâie. După fiecare ou adăugat vom amesteca bine astfel încât acestea să se încorporeze în restul ingredientelor, pentru ca la final să cernem peste acestea, și făina, pe care am amestecat-o în prealabil cu praful de copt, ingrediente pe care le va încorpora și pe ele cu restul ingredientelor aflate în bol, cu ajutorul mixerului, la viteză mică.
- A venit momentul ca tot aici să adăugăm și laptele, dar și lingura de coniac, iar odată incorporate și aceste 2 ingrediente, se va lăsa deoparte tot, timp de câteva minute, timp în care m-am ocupat de mere.
- Pregătim și cuptorul la o temperatură de 170 °C, și revenim la mere. Acestea trebuiesc spălate, și feliate, pentru ca ulterior să le așezăm într-un bol și să le stropim cu zeama de la lămâia pe care am răzuit-o anterior. Vom avea nevoie de o tavă rotundă pe care am așezat hârtie de copt și am uns-o bine cu unt, atât fundul său, cât și marginile, iar dacă doriți o puteți tapeta chiar și cu puțin pesmet, opțional.
- Tot aluatul se va transfera în tavă, cu ajutorul unei spatule se va nivela, urmând ca și pe margini să ridicăm puțin din aluat astfel încât să se formeze crusta, și introducem tava la cuptor timp de aproximativ 15 minute.
- În acest interval de timp, am preparat și crema. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga smântâna, dar și zahărul pudră și sare, după gust, lapte, temperatura camerei, dar și esența de vanilie, ingrediente pe care le veți amesteca cu ajutorul unui mixer. Astfel, odată ce am obținut un sos lichid, iar blatul nostru este copt îndeajuns, vom așeza și feliile de măr pe care le-am tăiat anterior, într-o strecurătoare, scoatem aluatul din cuptor și cu merele formăm o bordură peste aluat, cu doar câteva dintre ele apoi adăugăm și jumătate din crema obținută de smântână, peste care vom adăuga iar restul feliilor de măr, deasupra urmând restul cantității de cremă.
- Tava se va introduce din nou în cuptor timp de aproximativ o oră, iar după acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și prăjitura din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cum să scapi de mirosul de mâncare din casă. Gospodinele apelează la un truc care nu dă greș niciodată