Prajitura "Gabriela" este un desert delicios! Se face repede si este perfect pentru o zi alaturi de familie.
Ingrediente necesare:
Blatul:
- 10 albuşuri de ou bătute spumă
- 400 g de zahăr
- 300 g de nucă măcinată
- 4 lingurite faina
Crema:
- 10 gălbenuşuri de ou
- 200 g de zahăr
- 4 linguri de făină
- 400 ml de lapte
- 1 fiolă cu esenţă de vanilie
- 400 g de unt fără sare
- 2 lămâi
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Blatul:
Ungeţi cu unt tava mare de la aragaz si îmbrăcaţi o în hârtie de copt.
Turnaţi compoziţia de blat în tavă, nivelaţi-o şi introduceţi la cuptor la 180° C, timp de 50 de minute. Scoateţi din cuptor, răsturnaţi blatul rezultat pe masă, înlăturaţi hârtia de copt şi ungeţi cu unt.
Crema: Într un oală de mărime medie, amestecaţi zahărul, făina, gălbenuşurile cu laptele, sarea şi fierbeţi la bain marie, la foc mic, amestecând încontinuu, până când obţineţi o cremă tare şi omogenă.
Îndepărtaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Într un bol, frecaţi untul spumă, adăugaţi coaja rasă şi zeama de la cele 2 lămâi. Adăugaţi această compoziţie peste crema complet răcită şi amestecaţi cu mixerul foarte bine, până la omogenizare.
Se întinde crema obţinută între cele două blaturi şi se pune la frigider pentru 24 de ore. Prăjitura se taie în bucăţi pătrate şi se pudreaza cu zahar.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro