Prajitura glazurata de post se face foarte repede. Nu ai nevoie de mult timp sau ingrediente costisitoare.
Iti trebuie:
2 cani faina
1 cana zahar
5 linguri gem
1 lingurita bicarbonat (stins cu putin otet)
1 cana sifon (sau apa minerala)
3 linguri cacao
1 ceasca ulei
esenta dupa gust.
Pentru blat pregatesti asa:
In acelasi vas freci cu mixerul intai zaharul cu gemul pana ce amandoua se topesc si se transforma intr-o pasta.
Adaugi apoi bicarbonatul, sifonul (putin cate putin), cacaoa, uleiul, 1 strop de esenta.
Amesteci in continuare cu mixerul si la urma adaugi faina, dar nu toata dintr-o data.
Aprinzi cuptorul si cat se incalzeste ungi cu ulei (sau margarina) o tava cu peretii mai inalti, torni compozitia si o dai la cuptorul incalzit.
O lasi sa se coaca la foc mic.
Cand blatul a crescut, verifici cu o scobitoare pe care o introduci la mijlocul tavii si daca atunci cand o scoti este curata inseamna ca blatul este copt.
Lasi blatul sa se raceasca si apoi faci glazura.
Pentru glazura pregatesti asa:
Amesteci 5 linguri zahar cu 3 linguri apa, 3 linguri ulei, 3 linguri cacao.
Le pui la foe mic amestecand incontinuu pana ce se ingroasa asemeni mierii.
Intinzi glazura peste prajitura si o tai rece.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro