Prăjitură imperială, cu două blaturi, cremă de ciocolată și nucă, desertul pregătit de Roxana Blenche. “O prăjitură senzațională, cremoasă și delicioasă, cu diferite texturi.”
Diana Puiu02 ianuarie 2025Actualizat: 02 ianuarie 2025, 13:17
Vedeta a pregătit o prăjitură imperială, cu două tipuri de blat și cremă de ciocolată.
Roxana Blenche a realizat o prăjitură delicioasă, cu două tipuri de blat și cremă albă, iar aceasta a dezvăluit pas cu pas, cum le pregătește pe toate.
Roxana începe prin a amesteca ingredientele pentru primul blat, pe care îl lasă la cuptor la 180 de grade până când este gata.
“Prăjitură imperială super delicioasă. Este o rețetă ideală. Dăm prin sită șase linguri de făină cu trei linguri de cacao. Între timp separăm șase ouă. Punem albușul de la ouă cu un praf de sare și îl batem foarte bine la robot. Adăugăm peste ele 10 linguri de zahăr. După ce s-a spumat, punem jumătate de plic dintr-un praf de copt și îl stingem cu o lingură de apă clocotită, apoi îl adăugăm în compoziție.
Punem și gălbenușurile rând pe rând, după care adăugăm treptat făină și cacao. Pregătim o tavă cu hârtie de copt unsă cu unt și tapetată cu făină și punem compoziția la cuptorul încins, la 180 de grade, sus și jos.”, a spus Roxana Blenche.
Cum realizează Roxana Blenche cele două blaturi pentru prăjitură și crema pentru ele?
Al doilea blat are în compoziție nucă, adaugă albușurile, un praf de sare, zahăr, zeamă de lămâie și patru linguri de făină pentru consistență, iar acesta merge și el la cuptor.
“Mergem și facem cel de-al doilea blat. Avem nevoie de patru albușuri, un praf de sare, adăugăm 6 linguri de zahăr. După ce s-au bătut bine, adăugăm un plic de praf de copt stins cu zeamă de lămâie, adăugăm și 300 g de nucă și patru linguri de făină să stea bezeaua bine. Întindem într-o tavă cu hârtie de copt la bază și punem la180 de grade și cel de-al doilea blat.”
, a povestit bucătarul. Între timp, bucătarul realizează crema, iar când blaturile sunt gata, le alternează între straturile de cremă albă, iar deasupra adaugă ciocolată topită și miez de nucă. “Luăm cele patru gălbenușuri și le amestecăm cu 200 g de zahăr de zahăr vanilat, 4 linguri de făină, două linguri de amidon, adăugăm 1 l de lapte și mergem cu ea pe foc. După ce s-a întărit, adăugăm 300 g de unt tăiat cuburi și incorporăm foarte bine.
Lăsăm să se răcească crema, punem foilie de contact. Am făcut un sirop simplu din apă cu zahăr, iar între timp pornim funcția de încălzire a robotului. Am pus 400 g de ciocolată la topit, cu 100 g de frișcă lichidă. Am bătut și crema de vanilie. Blatul de cacao l-am tăiat în două, l-am însiropat, am adăugat o parte din cremă, am uniformizat, după care am adăugat blatul de nucă. Acesta nu se însiropează. Adăugăm cremă din nou, după care venim cu cealaltă jumătate de blat deasupra, o însiropăm și pe aceasta. Adăugăm compoziția de ciocolată topită cu frișcă lichidă deasupra. Doamne, ce bun este! Am decorat cu nuci și avem o prăjitură senzațională, cremoasă și delicioasă, cu diferite texturi.”, a mai spus chef Roxana Blenche.
Prăjitură imperială, cu două blaturi, cremă de ciocolată și nucă, desertul pregătit de Roxana Blenche. “O prăjitură senzațională, cremoasă și delicioasă, cu diferite texturi.”
Diana Puiu02 ianuarie 2025Actualizat: 02 ianuarie 2025, 13:17