Vedeta a pregătit o prăjitură imperială, cu două tipuri de blat și cremă de ciocolată.
Roxana Blenche a realizat o prăjitură delicioasă, cu două tipuri de blat și cremă albă, iar aceasta a dezvăluit pas cu pas, cum le pregătește pe toate.
Ingrediente primul blat:
- 6 linguri făină
- 3 linguri cacao
- 6 ouă
- un praf de sare
- 10 linguri zahăr
- jumătate plic praf de copt
- o lingură apă clocotită
- 1 plic praf copt
Ingrediente al doilea blat:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 4 albușuri
- un praf sare
- 6 linguri zahăr
- zeamă lămâie
- 300 g nucă măcinată
- 4 linguri făină
Ingrediente cremă:
- 4 gălbenușuri
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 4 linguri făină
- 300 g unt
- ciocolată
- 100 g frișcă lichidă
- Miez de nucă pentru decor
Roxana începe prin a amesteca ingredientele pentru primul blat, pe care îl lasă la cuptor la 180 de grade până când este gata.
Cum realizează Roxana Blenche cele două blaturi pentru prăjitură și crema pentru ele?
Al doilea blat are în compoziție nucă, adaugă albușurile, un praf de sare, zahăr, zeamă de lămâie și patru linguri de făină pentru consistență, iar acesta merge și el la cuptor. “Mergem și facem cel de-al doilea blat. Avem nevoie de patru albușuri, un praf de sare, adăugăm 6 linguri de zahăr. După ce s-au bătut bine, adăugăm un plic de praf de copt stins cu zeamă de lămâie, adăugăm și 300 g de nucă și patru linguri de făină să stea bezeaua bine. Întindem într-o tavă cu hârtie de copt la bază și punem la180 de grade și cel de-al doilea blat.”, a povestit bucătarul. Între timp, bucătarul realizează crema, iar când blaturile sunt gata, le alternează între straturile de cremă albă, iar deasupra adaugă ciocolată topită și miez de nucă. “Luăm cele patru gălbenușuri și le amestecăm cu 200 g de zahăr de zahăr vanilat, 4 linguri de făină, două linguri de amidon, adăugăm 1 l de lapte și mergem cu ea pe foc. După ce s-a întărit, adăugăm 300 g de unt tăiat cuburi și incorporăm foarte bine. Lăsăm să se răcească crema, punem foilie de contact. Am făcut un sirop simplu din apă cu zahăr, iar între timp pornim funcția de încălzire a robotului. Am pus 400 g de ciocolată la topit, cu 100 g de frișcă lichidă. Am bătut și crema de vanilie. Blatul de cacao l-am tăiat în două, l-am însiropat, am adăugat o parte din cremă, am uniformizat, după care am adăugat blatul de nucă. Acesta nu se însiropează. Adăugăm cremă din nou, după care venim cu cealaltă jumătate de blat deasupra, o însiropăm și pe aceasta. Adăugăm compoziția de ciocolată topită cu frișcă lichidă deasupra. Doamne, ce bun este! Am decorat cu nuci și avem o prăjitură senzațională, cremoasă și delicioasă, cu diferite texturi.”, a mai spus chef Roxana Blenche.