Aceasta reteta este perfecta de fiecare data cand o pregatesti!
Ingrediente:
Pentru baza:
12 linguri lapte
4 oua
12 linguri de zahar
12 linguri de ulei
12 linguri de faina
4 linguri cacao
1 praf de copt
1 lingurita esenta de rom
Pentru crema:
1/2 l lapte
6 linguri de faina
6 linguri de zahar
125 gr margarina
100 gr zahar pudra
Pentru glazura:
1 ciocolata
Mod de preparare prajitura in straturi:
Baza:
1.
2. Adaugati laptele si uleiul. Omogenizati.
3. Amestecati separat faina, praful de copt si cacaoa.
4. Puneti mixul cu faina in ploaie peste cel umed. Omogenizati si adaugati esenta de rom.
5. Tapetati cu hartie de copt 3 tavi si incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius.
6. Puneti compozitia in tavi si bagati-o in cuptor pentru 15 minute.
Crema pentru prajitura in straturi:
7. Puneti laptele la fiert (pastrati cateva linguri ca sa le amestecati cu faina).
8. Cand incepe sa fiarba, da-l deoparte si amesteca-l cu faina si cu zaharul. Omogenizati.
9. Puneti in mix margarina si zaharul pudra. Omogenizati.
10. Topiti la bain-marie ciocolata.
Asamblare prajitura in straturi:
10. Puneti un blat intr-un platou.
11. Acoperiti- cu jumatate din cantitatea de crema.
12. Puneti al doilea blat si restul de crema.
13. Decorati cu ciocolata topita. La final, bagati prajitura in straturi in frigider pentru cel putin o ora.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro