Prajitura in straturi, cu crema de ciocolata! E gata imediat!

Prajitura in straturi, cu crema de ciocolata! E gata imediat!
Prajitura in straturi, cu crema de ciocolata! E gata imediat!

Aceasta reteta este perfecta de fiecare data cand o pregatesti!

 

Ingrediente:
Pentru baza:
12 linguri lapte
4 oua
12 linguri de zahar
12 linguri de ulei
12 linguri de faina
4 linguri cacao
1 praf de copt
1 lingurita esenta de rom
Pentru crema:
1/2 l lapte
6 linguri de faina
6
linguri de zahar
125 gr margarina
100 gr zahar pudra
Pentru glazura:
1 ciocolata
Mod de preparare prajitura in straturi:
Baza:
1. Mixati ouale cu zaharul foarte bine.
2.
Adaugati laptele si uleiul. Omogenizati.
3. Amestecati separat faina, praful de copt si cacaoa.
4. Puneti mixul cu faina in ploaie peste cel umed. Omogenizati si adaugati esenta de rom.
5. Tapetati cu hartie de copt 3 tavi si incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius.
6. Puneti compozitia in tavi si bagati-o in cuptor pentru 15 minute.
Crema pentru prajitura in straturi:
7. Puneti laptele la fiert (pastrati cateva linguri ca sa le amestecati cu faina).
8. Cand incepe sa fiarba, da-l deoparte si amesteca-l cu faina si cu zaharul. Omogenizati.
9. Puneti in mix margarina si zaharul pudra. Omogenizati.
10.
Topiti la bain-marie ciocolata.
Asamblare prajitura in straturi:
10. Puneti un blat intr-un platou.
11. Acoperiti- cu jumatate din cantitatea de crema.
12. Puneti al doilea blat si restul de crema.
13. Decorati cu ciocolata topita. La final, bagati prajitura in straturi in frigider pentru cel putin o ora.
Sursa

Ingrediente:

Pentru baza:

12 linguri lapte
4 oua
12 linguri de zahar
12 linguri de ulei
12 linguri de faina
4 linguri cacao
1 praf de copt
1 lingurita esenta de rom

Pentru crema:

1/2 l lapte
6 linguri de faina
6 linguri de zahar
125 gr margarina
100 gr zahar pudra

Pentru glazura:

1 ciocolata

Mod de preparare prajitura in straturi:

Baza:

1.

Mixati ouale cu zaharul foarte bine.
2. Adaugati laptele si uleiul. Omogenizati.
3. Amestecati separat faina, praful de copt si cacaoa.
4. Puneti mixul cu faina in ploaie peste cel umed. Omogenizati si adaugati esenta de rom.
5. Tapetati cu hartie de copt 3 tavi si incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius.
6. Puneti compozitia in tavi si bagati-o in cuptor pentru 15 minute. 


Crema pentru prajitura in straturi:

7. Puneti laptele la fiert (pastrati cateva linguri ca sa le amestecati cu faina).
8. Cand incepe sa fiarba, da-l deoparte si amesteca-l cu faina si cu zaharul. Omogenizati.
9. Puneti in mix margarina si zaharul pudra. Omogenizati.

10. Topiti la bain-marie ciocolata. 

Asamblare prajitura in straturi:

10. Puneti un blat intr-un platou.
11. Acoperiti- cu jumatate din cantitatea de crema.
12. Puneti al doilea blat si restul de crema.
13. Decorati cu ciocolata topita. La final, bagati prajitura in straturi in frigider pentru cel putin o ora.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

VIDEO Ozana Barabancea, despre tratamentul cu lipitori, dar și cum o intervenție chirurgicală ar fi putut să îi pună viața în pericol. „Senzația pe care o am este de liniște, de fericire!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Andreea Bălan, despre perioada de după trupa André. Ce a trebuit să facă artista pentru a nu mai fi asociată cu acea trupă „Nu putea exista Andreea Bălan dacă nu făceam o schimbare radicală.”

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies