Praijtura inghetata este un adevarat deliciu. Timpul de preparare este sub 120 de minute, insa va garantam ca intreg efortul merita.
Ingrediente
Blat
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
un vf cutit bicarbonat
un vf cutit sare
2 linguri cacao
zeama de lamaie
2 linguri iaurt
Sirop
150 ml apa
3 linguri zahar
esenta de rom
4 galbenusuri
200 ml lapte
250 gr margarina rama
2 linguri zahar
160 gr zahar pudra vanilat
2 linguri faina
Spuma
4 albusuri
3 plicuri zahar pudra vanilat (240 gr)
Ciocolata rasa
Mod de preparare
Blat: Albusurile se bat foarte bine spuma, se
adauga zaharul, putina zeama din lamaie care ajuta la topirea zaharului, cacaua, un varf mic de cutit cu bicarbonat de sodiu, dizolvat in zeama de lamaie, faina, iaurtul/ sana, chefir sau smantana, foarte putina sare.
Se pune amestecul, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, pentru aproximativ 30 minute, depinde de cuptor, dupa care facem proba cu scobitoarea, pentru a ne asigura ca este copt.
Sirop: Apa se fierbe cu zaharul, in care adaugam, dupa ce s-a racit, o fiola esenta de rom.
Crema Se amesteca galbenusurile cu 2 linguri de zahar, faina, laptele, pe baie de abur pina se ingroasa. Separat, se freaca un pachet de margarina( Rama cub 250gr.) cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga la crema de galbenusuri, racita.
Se intinde crema pe blatul insiropat.
Spuma: Pe abur, se bat cele albusurile, foarte bine, se adauga cate putin zahar pudra vanilat pana cand spuma devine foarte consistenta, abia manevrabila cu mixerul. Se intinde spuma, asa calduta, peste crema. Cand s-a racit putin, peste spuma, radem ciocolata neagra.
Sursa
Ingrediente
Blat
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
un vf cutit bicarbonat
un vf cutit sare
2 linguri cacao
zeama de lamaie
2
linguri iaurt
Sirop
150 ml apa
3 linguri zahar
esenta de rom
Crema
4 galbenusuri
200 ml lapte
250 gr margarina rama
2 linguri zahar
160 gr zahar pudra vanilat
2 linguri faina
Spuma 4 albusuri
3 plicuri zahar pudra vanilat (240 gr)
Ciocolata rasa
Mod de preparare Blat: Albusurile se bat foarte bine spuma, se adauga zaharul, putina zeama din lamaie care ajuta la topirea zaharului, cacaua,
un varf mic de cutit cu bicarbonat de sodiu, dizolvat in zeama de lamaie, faina, iaurtul/ sana, chefir sau smantana, foarte putina sare.Se pune amestecul, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, pentru aproximativ 30 minute, depinde de cuptor, dupa care facem proba cu scobitoarea, pentru a ne asigura ca este copt.
Sirop: Apa se fierbe cu zaharul, in care adaugam, dupa ce s-a racit, o fiola esenta de rom.
Crema Se amesteca galbenusurile cu 2 linguri de zahar, faina, laptele, pe baie de abur pina se ingroasa.
Separat, se freaca un pachet de margarina( Rama cub 250gr.) cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga la crema de galbenusuri, racita. Se intinde crema pe blatul insiropat.
Spuma: Pe abur, se bat cele albusurile, foarte bine, se adauga cate putin zahar pudra vanilat pana cand spuma devine foarte consistenta, abia manevrabila cu mixerul. Se intinde spuma, asa calduta, peste crema. Cand s-a racit putin, peste spuma, radem ciocolata neagra.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro