Prajitura "Inghetata falsa"! Are gustul copilariei!

Prajitura
Prajitura "Inghetata falsa"! Are gustul copilariei!

Secretul pentru o Prajitura Inghetata falsa foarte aspectuoasa si foarte gustoasa este sa asamblati prajitura in tava in care ati copt blatul initial.

 

Ingrediente pentru blat:
- 4 oua mari
- 4 linguri zahar
- 4 liguri apa
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 10ml esenta rom Castello
Ingrediente pentru crema si bezea
- 250g lapte
- 100g zahar tos
- miezul de la o pastaie de vanilie
-
un plic budinca de vanilie
- 4 galbenusuri
- 250g unt
- 50g zahar pudra vanilat
Pentru bezea:
- 4 albusuri
- 100g zahar tos
- o lingura zeama de lamaie
Incigem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt tava de 25*35 cm.
Separam ouale, batem albusurile spuma, cu un praf de zahar. Pe masura ce spuma se intareste, incepem sa adaugam zaharul, lingura cu lingura, apoi esenta de rom si continuam sa amestecam cu mixerul la viteza medie-mare pana avem o spuma foarte bine legata. Adaugam si galbenusurile si apa si omogenizam folosind o spatula. Cernem si faina si cacaua peste spuma de albusuri si o amestecam la fel, cu spatula, cu miscari de sus in jos, de impaturire.
Este foarte important sa nu scoatem aerul din spuma de albusuri, pentru ca nu folosim praf de copt si asta inseamna ca aerul acesta face prajitura sa creasca. Cand compozitia este omogena, o turnam in tava pregatita, o nivelam usor cu spatula si o dam la cuptor 18-20 minute sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava, lasam tava sa se racesca, apoi o tapetam cu folie alimentara si reasezam blatul in tava.
Pentru crema, amestecam laptele, praful pentru budinca si zaharul tos (100g) pana praful de budinca este complet dizolvat in lapte. Punem craticioara la foc mic, amestecand des, pana avem o budinca groasa. Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca putin si adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Este important ca budinca sa fie inca foarte calda, pentru a gati galbenusurile.
Dupa ce am incorporat cele 4 galbenusuri, lasam crema sa se raceasca foarte bine. Batem spoi spuma untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu zaharul pudra vanilat (50g) si miezul de la pastaia de vanilie (puteti inlocui cu esenta de vanilie) pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt. In aceasta crema adaugam budinca racita, lingura cu lingura, amestecand pana avem o crema de vanilie omogena.
Turnam crema peste blatul de cacao si nivelam foarte bine cu spatula. Peste stratul de vanilie urmeaza un strat de bezea, pentru care batem bine albusurile cu zaharul si zeama de lamaie pana avem o bezea bine legata, pe care o intindem peste prajitura si decoram totul cu bucatele de ciocolata inainte de a da prajitura la frigider peste noapte.
Sursa: Teoskitchen.ro

Ingrediente pentru blat:

- 4 oua mari
- 4 linguri zahar
- 4 liguri apa
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao


- 10ml esenta rom Castello

Ingrediente pentru crema si bezea

- 250g lapte
- 100g zahar tos
- miezul de la o pastaie de vanilie
- un plic budinca de vanilie
- 4 galbenusuri
- 250g unt
- 50g zahar pudra vanilat

Pentru bezea:

- 4 albusuri
- 100g zahar tos
- o lingura zeama de lamaie

Incigem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt tava de 25*35 cm. Separam ouale, batem albusurile spuma, cu un praf de zahar. Pe masura ce spuma se intareste, incepem sa adaugam zaharul, lingura cu lingura, apoi esenta de rom si continuam sa amestecam cu mixerul la viteza medie-mare pana avem o spuma foarte bine legata. Adaugam si galbenusurile si apa si omogenizam folosind o spatula. Cernem si faina si cacaua peste spuma de albusuri si o amestecam la fel, cu spatula, cu miscari de sus in jos, de impaturire. Este foarte important sa nu scoatem aerul din spuma de albusuri, pentru ca nu folosim praf de copt si asta inseamna ca aerul acesta face prajitura sa creasca. Cand compozitia este omogena, o turnam in tava pregatita, o nivelam usor cu spatula si o dam la cuptor 18-20 minute sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava, lasam tava sa se racesca, apoi o tapetam cu folie alimentara si reasezam blatul in tava.

Pentru crema, amestecam laptele, praful pentru budinca si zaharul tos (100g) pana praful de budinca este complet dizolvat in lapte. Punem craticioara la foc mic, amestecand des, pana avem o budinca groasa. Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca putin si adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Este important ca budinca sa fie inca foarte calda, pentru a gati galbenusurile. Dupa ce am incorporat cele 4 galbenusuri, lasam crema sa se raceasca foarte bine. Batem spoi spuma untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu zaharul pudra vanilat (50g) si miezul de la pastaia de vanilie (puteti inlocui cu esenta de vanilie) pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt. In aceasta crema adaugam budinca racita, lingura cu lingura, amestecand pana avem o crema de vanilie omogena. Turnam crema peste blatul de cacao si nivelam foarte bine cu spatula. Peste stratul de vanilie urmeaza un strat de bezea, pentru care batem bine albusurile cu zaharul si zeama de lamaie pana avem o bezea bine legata, pe care o intindem peste prajitura si decoram totul cu bucatele de ciocolata inainte de a da prajitura la frigider peste noapte.

Sursa: Teoskitchen.ro

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies