Secretul pentru o Prajitura Inghetata falsa foarte aspectuoasa si foarte gustoasa este sa asamblati prajitura in tava in care ati copt blatul initial.
Ingrediente pentru blat:
- 4 oua mari
- 4 linguri zahar
- 4 liguri apa
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 10ml esenta rom Castello
Ingrediente pentru crema si bezea
- 250g lapte
- 100g zahar tos
- miezul de la o pastaie de vanilie
-
un plic budinca de vanilie
- 4 galbenusuri
- 250g unt
- 50g zahar pudra vanilat
Pentru bezea:
- 4 albusuri
- 100g zahar tos
- o lingura zeama de lamaie
Incigem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt tava de 25*35 cm.
Separam ouale, batem albusurile spuma, cu un praf de zahar. Pe masura ce spuma se intareste, incepem sa adaugam zaharul, lingura cu lingura, apoi esenta de rom si continuam sa amestecam cu mixerul la viteza medie-mare pana avem o spuma foarte bine legata. Adaugam si galbenusurile si apa si omogenizam folosind o spatula. Cernem si faina si cacaua peste spuma de albusuri si o amestecam la fel, cu spatula, cu miscari de sus in jos, de impaturire.
Este foarte important sa nu scoatem aerul din spuma de albusuri, pentru ca nu folosim praf de copt si asta inseamna ca aerul acesta face prajitura sa creasca. Cand compozitia este omogena, o turnam in tava pregatita, o nivelam usor cu spatula si o dam la cuptor 18-20 minute sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava, lasam tava sa se racesca, apoi o tapetam cu folie alimentara si reasezam blatul in tava.
Pentru crema, amestecam laptele, praful pentru budinca si zaharul tos (100g) pana praful de budinca este complet dizolvat in lapte. Punem craticioara la foc mic, amestecand des, pana avem o budinca groasa. Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca putin si adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Este important ca budinca sa fie inca foarte calda, pentru a gati galbenusurile.
Dupa ce am incorporat cele 4 galbenusuri, lasam crema sa se raceasca foarte bine. Batem spoi spuma untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu zaharul pudra vanilat (50g) si miezul de la pastaia de vanilie (puteti inlocui cu esenta de vanilie) pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt. In aceasta crema adaugam budinca racita, lingura cu lingura, amestecand pana avem o crema de vanilie omogena.
Turnam crema peste blatul de cacao si nivelam foarte bine cu spatula. Peste stratul de vanilie urmeaza un strat de bezea, pentru care batem bine albusurile cu zaharul si zeama de lamaie pana avem o bezea bine legata, pe care o intindem peste prajitura si decoram totul cu bucatele de ciocolata inainte de a da prajitura la frigider peste noapte.
Sursa: Teoskitchen.ro
Ingrediente pentru blat:
- 4 oua mari
- 4 linguri zahar
- 4 liguri apa
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 10ml esenta rom Castello
Ingrediente pentru crema si bezea- 250g lapte
- 100g zahar tos
- miezul de la o pastaie de vanilie
- un plic budinca de vanilie
- 4 galbenusuri
- 250g unt
- 50g zahar pudra vanilat
Pentru bezea:- 4 albusuri
- 100g zahar tos
- o lingura zeama de lamaie
Incigem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt tava de 25*35 cm.
Separam ouale, batem albusurile spuma, cu un praf de zahar. Pe masura ce spuma se intareste, incepem sa adaugam zaharul, lingura cu lingura, apoi esenta de rom si continuam sa amestecam cu mixerul la viteza medie-mare pana avem o spuma foarte bine legata. Adaugam si galbenusurile si apa si omogenizam folosind o spatula. Cernem si faina si cacaua peste spuma de albusuri si o amestecam la fel, cu spatula, cu miscari de sus in jos, de impaturire. Este foarte important sa nu scoatem aerul din spuma de albusuri, pentru ca nu folosim praf de copt si asta inseamna ca aerul acesta face prajitura sa creasca. Cand compozitia este omogena, o turnam in tava pregatita, o nivelam usor cu spatula si o dam la cuptor 18-20 minute sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava, lasam tava sa se racesca, apoi o tapetam cu folie alimentara si reasezam blatul in tava.
Pentru crema, amestecam laptele, praful pentru budinca si zaharul tos (100g) pana praful de budinca este complet dizolvat in lapte. Punem craticioara la foc mic, amestecand des, pana avem o budinca groasa. Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca putin si adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Este important ca budinca sa fie inca foarte calda, pentru a gati galbenusurile. Dupa ce am incorporat cele 4 galbenusuri, lasam crema sa se raceasca foarte bine. Batem spoi spuma untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu zaharul pudra vanilat (50g) si miezul de la pastaia de vanilie (puteti inlocui cu esenta de vanilie) pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se mai simt. In aceasta crema adaugam budinca racita, lingura cu lingura, amestecand pana avem o crema de vanilie omogena. Turnam crema peste blatul de cacao si nivelam foarte bine cu spatula. Peste stratul de vanilie urmeaza un strat de bezea, pentru care batem bine albusurile cu zaharul si zeama de lamaie pana avem o bezea bine legata, pe care o intindem peste prajitura si decoram totul cu bucatele de ciocolata inainte de a da prajitura la frigider peste noapte.
Sursa:
Teoskitchen.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro