Aceasta prajitura se imparte in timpul coptului in doua straturi diferite.
Ingrediente: 4 oua, separate, 150g zahar, 1 lingurita extract de vanilie, 125g unt topit si racit, 65g faina cernuta, 40g cacao, ½ lingurita sare, 500ml lapte caldut.
Ungeti o tava patrata (25x25cm) cu unt si presarati cu cacao.
Combinati galbenusurile cu zaharul si vanilia intr-un bol si mixati cateva minute pana obtineti o crema spumoasa. Adaugati untul topit in fir subtire, mixand continuu. Incorporati apoi faina, cacaoa si sarea, cernute in prealabil, si amestecati usor cu un tel. Adaugati laptele caldut si amestecati bine. Bateti albusurile spuma apoi incorporati-le in aluatul realizat mai devreme. Turnati in tava pregatita si coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 30-35 minute sau pana partea de sus a prajiturii arata crescuta si pufoasa si centrul nu mai este lichid.
Lasati sa se raceasca in tava apoi taiati cuburi. Sa aveti pofta!
Sursa, sursa foto: AdiHadean.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro