Prajitura Kate Middleton este preferata printesei din Marea Britanie. Reteta este rapida si gustul nu se compara cu nimic.
Ingrediente:
Pentru budinca:
2 oua
1 lingura bicarbonat de sodiu
460 gr faina cu agent de crestere
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingura sirop de zahar
2 linguri melasa
230 gr zahar brun
70 gr unt moale
cca 300 ml apa clocotinda
cca 200 gr curmale tocate marunt
Pentru sosul toffee, cu care se serveste prajitura Kate Middleton:
7 linguri unt
100 gr zahar foarte fin
cca 170 gr smantana dulce (in engleza se numeste douable cream)
Mod
1. Pune curmalele in apa clocotinda, acopera-le si lasa-le deoparte.
2. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
3. Unge cu unt o tava, apoi presara in faina.
4. Mixeaza 3 linguri jumatate de unt cu zaharul brun, pana cand se omogenizeaza.
5. Adauga treptat ouale peste unt, omogenizand dupa fiecare, apoi pune siropul de zahar, melasa si vanilia.
6. Da mixerul la viteza mica si incorporeaza si faina.
7. Trece curmalele printr-un tocator electric sau robot de bucatarie.
8. Dupa ce s-au maruntit curmalele, pune peste ele bicarbonatul de sodiu. Omogenizeaza.
9. Pune mixul de curmale in aluat, omogenizeaza si transfera compozitia in tava.
10. Baga tava in cuptor pentru aproximativ 35 de grade Celsius. Prajitura trebuie sa se raceasca 10 minute in tava, apoi pe un gratar.
Intre timp se pregateste sosul pentru prajitura Kate Middleton:
11. Topeste untul ramas si zaharul la foc mediu.
12. Cand compozitia isi schimba culoarea (ai grija sa nu arda), adauga treptat smantana dulce. La inceput va face bule. Invarte in mod constant in tigaie, pana cand compozitia se va ingrosa cat sa se nu dezlipeasca de pe lingura.
Taie prajitura in patrate si serveste-o cu sosul pregatit anterior. Cine doreste, poate manca prajitura Kate Middleton si cu niste inghetata cu aroma de vanilie.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro