Prăjitura Kati este unul dintre deserturile care ne-au îndulcit copilăria. Dacă vă era dor de gustul ei, iată rețeta care o să vă ajute să preparați această prăjitură cremoasă, plină de savoare.
Dacă tot este week-end și cu siguranță vreți să-i îndulciți pe cei dragi cu o prăjitură de casă, ne-am gândit să vă facem o surpriză și să vă aducem aminte de unul dintre deserturile dragi ale copilăriei. Prăjitura Kati este fragedă, are o cremă delicioasă și o bezea aromată.
Prăjitura Kati, unul dintre deserturile copilăriei
Chiar dacă numele acestei prăjituri nu vă sună cunoscut, cu siguranță ați mâncat-o în copilărie, dar ați uitat de gustul ei spectaculos.
Este o prăjitură care are foi fragede, iar pentru a le obține, este ideal să folosiți untură și nu unt. Crema o să vă aducă aminte, cu siguranță, de un alt desert al copilăriei, salamul de biscuiți .
Desertul este completat perfect de o spumă de bezea, peste care radem ciocolată din abundență.
Ingrediente pentru foi:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 600 g făină
- 180 g untură sau 250 g unt cu cel puțin 80% grăsime
- 160 g zahăr pudră
- 4 gălbenușuri
- 100 ml lapte
- sare
- vanilie
Ingrediente pentru cremă:
- 200 ml apă
- 60 g zahăr tos
- vanilie
- esență de rom
- 50 g cacao
- 160 g gem de caise
- 250 g unt, cu cel puțin 80% grăsime
- 80 g zahăr pudră
Ingrediente pentru spumă:
- 4 albușuri
- 200 g zahăr
- un plic de zahăr vanilat
Ingrediente pentru decor:
- ciocolată neagră rasă
Cum se prepară prăjitura Kati
În primul rând, trebuie să știți că este o prăjitură mai migăloasă și va dura destul de mult timp să o preparați. Începeți cu pregătitul foilor. Pentru asta, într-un vas amestecați foarte bine făina, untura sau untul, zahărul pudră, cele 4 gălbenușuri, laptele, un praf de sare și vanilia.
Nu este nevoie să frământați aluatul, pentru că acesta trebuie să se mențină fraged și să semene cu plastilina. Dați aluatul la frigider, pentru cel puțin 20 de minute.
După aceea, îl împărțiți în 3 părți egale, pe care le întindeți direct în tava în care le veți coace. Puneți hârtie de copt înainte în tavă. Băgați foile în cuptorul preîncălzit, pentru 6-7 minute. După ce se vor coace, alegeți una dintre foi și sfărâmați-o.
Într-o cratiță, puneți la fiert apa cu zahărul și faceți un sirop. Apoi adăugați cacaoa și vanilia, amestecați și luați cratița de pe foc.
Gemul de caise și romul se adaugă la final. Tot acum puneți și foaia sfărâmată în cremă și omogenizați.Adăugați și esența de rom. Într-un alt castron, bateți untul cu zahărul pudră și apoi peste el adăugați, puțin câte puțin, din crema preparată mai sus.
După aceea, apucați-vă și de bezea. Bateți spumă albușurile, cu un praf de sare, și apoi adăugați treptat zahărul, în timp ce mixați. Trebuie să obțineți o spumă lucioasă și tare. Adăugați și zahărul vanilat și gata. Lăsați foile și crema să se răcească, iar apoi începeți să asamblați prăjitura. Puneți o foaie, apoi crema de cacao, încă o foaie de prăjitură, iar la final puneți frumos bezeaua. Deasupra ornați prăjitura cu ciocolată rasă.