Prăjitura Kati. Sigur ai mâncat-o în copilărie și îți era dor de gustul ei

Prăjitura Kati. Sigur ai mâncat-o în copilărie și îți era dor de gustul ei
Prăjitura Kati. Sigur ai mâncat-o în copilărie și îți era dor de gustul ei

Prăjitura Kati este unul dintre deserturile care ne-au îndulcit copilăria. Dacă vă era dor de gustul ei, iată rețeta care o să vă ajute să preparați această prăjitură cremoasă, plină de savoare.

Dacă tot este week-end și cu siguranță vreți să-i îndulciți pe cei dragi cu o prăjitură de casă, ne-am gândit să vă facem o surpriză și să vă aducem aminte de unul dintre deserturile dragi ale copilăriei. Prăjitura Kati este fragedă, are o cremă delicioasă și o bezea aromată. 

Prăjitura Kati, unul dintre deserturile copilăriei 

Chiar dacă numele acestei prăjituri nu vă sună cunoscut, cu siguranță ați mâncat-o în copilărie, dar ați uitat de gustul ei spectaculos. Prăjitura Kati este originară din Ungaria, dar nimeni nu știe cine a dat numele acestui desert. 

Este o prăjitură care are foi fragede, iar pentru a le obține, este ideal să folosiți untură și nu unt. Crema o să vă aducă aminte, cu siguranță, de un alt desert al copilăriei, salamul de biscuiți

Desertul este completat perfect de o spumă de bezea, peste care radem ciocolată din abundență. 

Ingrediente pentru foi:

  • 600 g făină
  • 180 g untură sau 250 g unt cu cel puțin 80% grăsime
  • 160 g zahăr pudră
  • 4 gălbenușuri
  • 100 ml lapte
  • sare
  • vanilie

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml apă
  • 60 g zahăr tos
  • vanilie
  • esență de rom
  • 50 g cacao
  • 160 g gem de caise
  • 250 g unt, cu cel puțin 80% grăsime
  • 80 g zahăr pudră

Ingrediente pentru spumă:

  • 4 albușuri
  • 200 g zahăr
  • un plic de zahăr vanilat

Ingrediente pentru decor:

  • ciocolată neagră rasă

Cum se prepară prăjitura Kati

În primul rând, trebuie să știți că este o prăjitură mai migăloasă și va dura destul de mult timp să o preparați. Începeți cu pregătitul foilor. Pentru asta, într-un vas amestecați foarte bine făina, untura sau untul, zahărul pudră, cele 4 gălbenușuri, laptele, un praf de sare și vanilia. 

Nu este nevoie să frământați aluatul, pentru că acesta trebuie să se mențină fraged și să semene cu plastilina. Dați aluatul la frigider, pentru cel puțin 20 de minute. 

Citește și: Rezumat episodul 54 „Fata de la fereastră”, difuzat în 19 decembrie la Kanal D: Un bărbat misterios o sună pe Feride și îi spune că vrea să vorbească cu fiica lui- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

După aceea, îl împărțiți în 3 părți egale, pe care le întindeți direct în tava în care le veți coace. Puneți hârtie de copt înainte în tavă. Băgați foile în cuptorul preîncălzit, pentru 6-7 minute. După ce se vor coace, alegeți una dintre foi și sfărâmați-o. 

Într-o cratiță, puneți la fiert apa cu zahărul și faceți un sirop. Apoi adăugați cacaoa și vanilia, amestecați și luați cratița de pe foc. Gemul de caise și romul se adaugă la final. Tot acum puneți și foaia sfărâmată în cremă și omogenizați. 

Adăugați și esența de rom. Într-un alt castron, bateți untul cu zahărul pudră și apoi peste el adăugați, puțin câte puțin, din crema preparată mai sus. 

După aceea, apucați-vă și de bezea. Bateți spumă albușurile, cu un praf de sare, și apoi adăugați treptat zahărul, în timp ce mixați. Trebuie să obțineți o spumă lucioasă și tare. Adăugați și zahărul vanilat și gata.  Lăsați foile și crema să se răcească, iar apoi începeți să asamblați prăjitura. Puneți o foaie, apoi crema de cacao, încă o foaie de prăjitură, iar la final puneți frumos bezeaua. Deasupra ornați prăjitura cu ciocolată rasă. 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Sfârșit de an greu de descris în cuvinte pentru Mihaela Rădulescu! La doar 5 luni de când și-a înmormântat iubitul, cea care i-a dat viață, s-a stins!

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Cine era Cristina Grossu, soția fostului campion de raliuri Greg Biffle. Toata familia pilotului a murit în cumplitul accident aviatic

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Corina, dezvăluiri șocante despre Naomi și Lia: „Au urmat cuvinte pe care nu pot să le zic aici, atitudini, amenințări!” Iată ce s-a întâmplat în afara platourilor de filmare

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies