Prajitura Krantz, reteta veche si gustoasa! Nu ai mai mancat asa ceva!

Prajitura Krantz, reteta veche si gustoasa! Nu ai mai mancat asa ceva!
Prajitura Krantz, reteta veche si gustoasa! Nu ai mai mancat asa ceva!

Aceasta reteta este o reinterpretare a celebrului tort cu acelasi nume, insa mult mai gustoasa.

 

Ingrediente
3 linguri faina
9 oua
300 g unt
400 g nuci (sau alune, fistic, migdale)
3 plicuri cu zahar vanilat
500 g zahar
50 ml ulei (pentru uns tava)
sare
Mod de preparare
1.
Foile
Se prepara 3 foi. Pentru o foaie se pun: 3 albusuri batute cu un praf de sare pana se intareste un pic compozitia, apoi se adauga o lingura rasa cu faina, 100 g de zahar in ploaie si 100 g de nuci macinate.
Se ia o tava si se unge cu ulei, peste care se pune hartie de copt (care la randul ei a fost unsa foarte bine cu ulei) si se pune compozitia.
Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 15-20 de minute pana ce foaia capata o tenta aurie. Se scoate foaia si se lasa la racit fara a fi dezlipita de pe hartie.
Se repeta aceeasi procedura de inca 2 ori pentru celelalte 2 foi.
2. Nucile (sau alune, fistic, migdale) pralinate
Se ia o tigaie si se pralineaza 100 g de nuci cu 50-75 g de zahar.
Se iau de pe foc si se lasa la racit, dupa care se macina.
3. Crema
Se amesteca cele 9 galbenusuri cu 150 g de zahar, 3 plicuri de zahar vanilat si se amesteca pana ce se incorporeaza tot zaharul. Apoi se pune recipientul la bain-marie (baie cu aburi) si se amesteca circa 20 de minute pana capata o consistenta cremoasa (vezi poza).
Apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.
Cand s-a racit se pun cele 300 g de unt si se incorporeaza cu mixerul pana ce nu mai sunt cocoloase.
Crema se pune intre si peste foi, apoi se adauga nucile pralinate. Se lasa 1-2 ore pana ce foile se inmoaie de la crema si abia apoi se serveste.
Sursa

Ingrediente

3 linguri faina
9 oua
300 g unt
400 g nuci (sau alune, fistic, migdale)
3 plicuri cu zahar vanilat
500 g zahar
50 ml ulei (pentru uns tava)
sare

Mod de preparare

1. Foile

Se prepara 3 foi. Pentru o foaie se pun: 3 albusuri batute cu un praf de sare pana se intareste un pic compozitia, apoi se adauga o lingura rasa cu faina, 100 g de zahar in ploaie

si 100 g de nuci macinate.Se ia o tava si se unge cu ulei, peste care se pune hartie de copt (care la randul ei a fost unsa foarte bine cu ulei) si se pune compozitia. Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 15-20 de minute pana ce foaia capata o tenta aurie. Se scoate foaia si se lasa la racit fara a fi dezlipita de pe hartie.


Se repeta aceeasi procedura de inca 2 ori pentru celelalte 2 foi.

2. Nucile (sau alune, fistic, migdale) pralinate

Se ia o tigaie si se pralineaza 100 g de nuci cu 50-75 g de zahar. Se iau de pe foc si se lasa la racit, dupa care se macina.

3. Crema

Se amesteca cele 9 galbenusuri cu 150 g de zahar, 3 plicuri de zahar vanilat si se amesteca pana ce se incorporeaza tot zaharul. Apoi se pune recipientul la bain-marie (baie cu aburi) si se amesteca circa 20 de minute pana capata o consistenta cremoasa (vezi poza). Apoi se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Cand s-a racit se pun cele 300 g de unt si se incorporeaza cu mixerul pana ce nu mai sunt cocoloase.

Crema se pune intre si peste foi, apoi se adauga nucile pralinate. Se lasa 1-2 ore pana ce foile se inmoaie de la crema si abia apoi se serveste.

Sursa

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Impactul pe care îl are tehnologiei asupra cazinourilor tradiționale

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies