Imbina intr-un mod inedit ingrediente folosite adesea in mancaruri sarate cu produse dulci si arome specifice prajiturilor.
Ingrediente
Aluat:
160 g zahar
3 oua
1 pliculet praf de copt
150 g unt
150 g faina
100 g mac
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Crema de zahar ars fara coacere!
Crema:
450 g smantana grasa
160 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 pliculet foite gelatina
Mod de preparare
Pregateste mai intai blatul: freaca untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Adauga, pe rand, ouale si apoi macul. Amesteca faina cu praful de copt, separat, apoi incorporeaza-le in ingredientele umede.
Cea mai usoara prajitura cu gem! E gata imediat!!
Pune aluatul intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si baga blatul la cuptor, 30
Amesteca smantana cu gelatina si zaharul, pana se topeste, apoi aromeaz-o cu zahar vanilat. Lasa blatul sa se raceasca inainte de a pune crema deasupra. Lasa prajitura la frigider, 3-4 ore, inainte de a o servi.
Sursa