Imbina intr-un mod inedit ingrediente folosite adesea in mancaruri sarate cu produse dulci si arome specifice prajiturilor.
Ingrediente
Aluat:
160 g zahar
3 oua
1 pliculet praf de copt
150 g unt
150 g faina
100 g mac
Crema:
450 g smantana grasa
160 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 pliculet foite gelatina
Mod de preparare
Pregateste mai intai blatul: freaca untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Adauga, pe rand, ouale si apoi macul. Amesteca faina cu praful de copt, separat, apoi incorporeaza-le in ingredientele umede.
Pune aluatul intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si baga blatul la cuptor, 30 de minute, la foc potrivit. Intre timp, prepara crema. Pune foitele de gelatina la inmuiat.
Amesteca smantana cu gelatina si zaharul, pana se topeste, apoi aromeaz-o cu zahar vanilat.