Trebuie sa incerci si tu aceasta prajitura cu ciocolata si zmeura! Nu ai cum sa ii rezisti!
Ingrediente:
250 g ciocolată neagră cu 72% cacao, tocată mărunt
250g= 1 cup= 17 linguri unt nesărat, dedurizat, clarificat
unt pentru uns forma
4 ouă
220g= 1,6 cups= 27 linguri zahăr pudră
70g= 0,5 cup= 9 linguri făină
făină pentru tapetarea formei de tort
150 g de zmeura proaspătă
zahăr pudră pentru ornat
Preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 grade C (numărul 6), 356 grade F.
Se ia o forma de tort, nu mai mare de 22 cm/ 9 inchs în diametru, se unge cu unt şi se tapetează cu făină. Topiţi ciocolata la bain marie, într-o oală dublă de topire. Această metodă de preparare prezintă avantajul de a evita un transfer de căldură prea brusc. Într-un castron, bateţi untul dedurizat cu zahărul, până când zahărul se omogenizează bine cu untul şi se topeşte definitiv.
Se adaugă ouăle, unul cate unul. Amestecaţi continuu. Compoziţia rezultată se pune peste ciocolata topită. Se amestecă uşor cu o spatulă. Adăugaţi şi făina ploaie. Se amestecă până la omogenizare. Se toarnă jumătate din aluat în forma de tort. Se pune 2/3 din zmeură peste aluat, apoi se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat. Se uniformizează bine cu o spatulă partea de sus a tortului. Gătiţi pentru 35 de minute în cuptorul preîncălzit.
Tortul se lasă să se răcească. Se ornează cu cealaltă parte de zmeura şi se pudrează cu zahăr pudră.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa